Arodbiedrības vadītājs šaubās par Eklona izredzēm īsā laikā sasniegt vērā ņemamus rezultātus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iekšlietu ministra amata kandidāts, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons ir labs speciālists, tomēr, ņemot vērā Saeimas vēlēšanu tuvošanos un citus apstākļus, ir ļoti apšaubāms, ka viņam izdosies Iekšlietu ministrijā (IeM) panākt vērā ņemamus rezultātus, pauda Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības (LIDA) valdes priekšsēdētājs Armands Augustāns.

Arodbiedrībai sadarbība ar Eklonu ir bijusi laba brīžos, kad viņš bijis VUGD priekšnieka pienākumu izpildītājs. Kā speciālists savā jomā viņš ir labs, turklāt Eklons piedalās dažādās darba grupās, pārzina iekšlietu jomas specifiku un ir dzirdējis, par kādām problēmām runājusi Valsts policijas, Valsts robežsardzes un citu iekšlietu struktūru vadība, sacīja arodbiedrības vadītājs.

Tomēr, ņemot vērā, ka līdz Saeimas vēlēšanām ir palicis aptuveni pusgads, Augustāns netic, ka Eklonam ir iespējams panākt ievērojamus uzlabojumus.

"Es neticu par vērā ņemamiem rezultātiem. Tas nav iespējams, jo īpaši, kad jau apstiprināts budžets.

Teorētiski jā, bet praktiski, ejot cauri visām prasībām, maz ir ticams, ka var kaut ko uzlabot tā, lai sistēma sajustu pozitīvas izmaiņas. Tad viņam pašam jānāk ar paziņojumiem, ka vēlas panākt konkrētas lietas, un tad jāskatās vai to reāli iespējams izdarīt," norādīja arodbiedrības vadītājs.

Tāpat, runājot par likumdošanas izmaiņām, kas skar iekšlietu dienestu darbu, Augustāns vērsa uzmanību, ka līdz Saeimas vēlēšanām ir palicis pavisam neaudz, un arī pašreizējā Saeima drīzumā dosies vasaras brīvlaikā.

Augustāns nešaubās, ka ministrijas ierēdniecība Eklonu kā ministru uztvertu pozitīvi, jo viņam esot labas sadarbības un komunikācijas prasmes.

Vienlaikus sadarbības veidošana ar citiem ministriem Eklonam varētu būt labs pārbaudījums, tāpat no svara būs topošā ministra biroja darbinieku izvēle, atzīmēja LIDA līderis.

Augustāns arī uzskata, ka partiju apvienība "Attīstībai/Par" (AP), virzot Eklonu, "izspēlēja kārti", par ko nebija domājis neviens, un, visticamāk, apvienība šādi vēlas mēģināt palielināt savu reitingu.

"Arodbiedrība vairāk sliecas uzskatīt, ka AP izvēlēsies līdzšinējo ministrijas parlamentāro sekretāru Mārtiņu Šteinu, kas varētu kalpot kā saistību pārņēmējs.

Katrā ziņā Eklons kā tāds varētu būt ilgāks ministrs un varbūt pat diezgan efektīvs.

Lai viņam veicas un izdodas, jo arī VUGD amatpersona protams var būt arī politiķis," piebilda Augustāns.

Nobeigumā Augustāns norādīja, ka aicinās Eklonu vairāk skaidrot sabiedrībai pieņemtos lēmumus. "Tas līdz šim mums Latvijā ir pietrūcis. Ir vairāk publiski jārunā par to, ko dara ministrija," piebilda arodbiedrības vadītājs.

Jau ziņots, ka AP nolēmusi vakantajam iekšlietu ministra amatam virzīt VUGD priekšnieka vietnieku, ģenerāli Eklonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu