"Stellantis" izziņo desmitgades ilgtspējības plānu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Karloss Tavaress
Karloss Tavaress Foto: Publicitātes foto

"Stellantis" pārstāv tādu automašīnu zīmolus kā "Alfa Romeo", "Fiat" un "Jeep". Visu šo zīmolu mērķis ir ilgtspējība. Uzņēmums plāno palielināt elektrisko modeļu klāstu un ražošanu, risināt klimata pārmaiņas, nodrošinot nulles CO2 emisijas.

"Stellantis" izziņojis "Dare Forward 2030" - stratēģisko plānu nākamajai desmitgadei, kas apņemas kļūt par nozares līderi cīņā pret klimata pārmaiņām. Kā norāda Latvijas dīlera uzņēmuma "Autobrava Motors" vadība, tas ir nozīmīgs solis šī autoražotāja nākotnē, iezīmējot jaunu sākumu un iezīmējot autobūves ražotāju nākotni.

Iepazīstinot ar ilgtermiņa vīziju, "Stellantis" izpilddirektors Karloss Tavaress sacīja, ka "Dare Forward 2030" plāno iedvesmot ikvienu sasniegt vairāk nekā līdz šim.

"Mēs paplašinām savu redzējumu, pārkāpjam robežas un iekļaujam jaunu domāšanas veidu, tādu, kas cenšas pārveidot visus mobilitātes aspektus, lai uzlabotu sabiedrības dzīves kvalitāti," jauno ilgtspējības mērķu iemeslus skaidroja "Stellantis" izpilddirektors.

Kā norāda "Autobrava Motors" pārstāvis Uvis Braunfelds, jaunā stratēģija paredz "Stellantis" kļūt par nozares vēstnesi klimata pārmaiņu mazināšanā. Līdz 2030. gadam plānots samazināt oglekļa emisijas par 50% un līdz 2038. gadam - samazināt emisijas līdz nullei.

“Tas ir svarīgs solis un jēgpilns vēstījums visai auto nozarei un jaunu automašīnu pircējiem. Ražotājs jau vairākus gadus aktīvi investē ilgtspējīgāku modeļu izstrādē. Elektriskie "Fiat" vai "Jeep" plug-in hibrīdi bija pirmie soļi, kas rezultējušies ar pašreizējām pārmaiņām,” piebilda Braunfelds.

"Autobrava Motors" pārstāvis arī atzīmēja, ka pēdējo gadu laikā uzņēmums ir saņēmis jaunu elektrisko modeļu klāstu, piemēram, pilnībā elektrisko "Fiat" 500e, komerctransporta modeli E-Ducato, "Jeep" plug-in hibrīdu. Gada otrajā pusē dīlercentrā būs iespējams aplūkot un iegādāties arī "Alfa Romeo" Tonale modeli ar hibrīda un uzlādējamā hibrīda versijām.

"Stellantis" vadība atklāj, ka šādas izmaiņas notikušas, jo uzņēmums vēlas kļūt par par tendenču noteicēju globālajā mobilitātē, radot inovatīvus, tīrus, drošus un pieejamus mobilitātes risinājumus visā pasaulē.

Ražotājs uzsver, ka stratēģisko plānu "Dare Forward 2030" virzīs tā līdzšinējie sasniegumi - tehnoloģijas, kurās uzņēmums pēdējā laikā ir aktīvi investējis, rūpes par ilgtspējību un vidi, vērtības radīšana visām ieinteresētajām pusēm un finansiālā atdeve investoriem.

Pēc "Autobrava Motors" pārstāvja teiktā, "Stellantis" plāno līdz 2030. gadam paplašināt elektrisko modeļu klāstu un piedāvāt 75 elektriskos transportlīdzekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu