Pakaļdzīšanās, kas varēja beigties traģiski

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pagājušajās brīvdienās pakaļdzīšanās Pļavniekos varēja beigties ar smagām vai pat letālām sekām. To nenoliedz arī policija. Pakaļdzīšanās iemesls bija tehniskās apskates derīguma termiņš, kurš automašīnai bija beidzies jau šā gada 18. aprīlī, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Rudens ielā ”Mazda” braucējs ietriecās stāvošā spēkratā, taču vēl bija spējīgs turpināt mukšanu; pie sarkanās luksofora gaismas izgriežoties uz Keldiša ielu, atkārtoti attīstīja ātrumu virs 100 kilometriem stundā.

“Viņš pat nedaudz palidoja virs braucamās daļas. Viss šis piedzīvojums beidzās, kad priekšā brauca persona, kas traucēja viņam kustību,” norāda policijā.

Vajātais paspēja pazust vienā no daudzstāvu namiem Keldiša ielā, bet palīdzīgu roku likumsargiem sniedza liecinieki, norādot konkrētu kāpņutelpu, kur vīrietis ieskrējis. Beigās vienā no stāviem vīrietis, kas slēpās aiz atkritumu vada, atrasts un sekmīgi aizturēts. Pēc sprinta, jau ievietots aizturēto nodalījumā, pārkāpējs aizmiga. Pēcāk policistu pavadībā vīrieti aizveda uz reibuma noteikšanas ekspertīzi.

Kopumā pret ”Mazda” stūrētāju pašlaik ierosinātas septiņas administratīvās lietvedības, tostarp par braukšanu bez tehniskās apskates, ātruma pārsniegšanu, negadījumu izraisīšanu un nepakļaušanos likumsargiem. Sākts arī kriminālprocess par braukšanu apreibinošu vielu ietekmē un bez autovadītāja tiesībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu