Video ⟩ Ar klasisko Toyota Supra uz autobāņa sasniedz maksimālo ātrumu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Kāds ir klasiskās 1994. gada Toyota Supra A80 maksimālais ātrums? To uz  automaģistrāles centās noskaidrot Nīderlandes resurss AutoTopNL, to arī izdarīja un drosmīgo braucienu iemūžināja video. Tajā nav balss komentāru, un autentiskās skaņas nav apslāpētas.

28 gadus vecais auto ir aprīkots ar 3,0 litru sešu cilindru benzīna un diviem turbo kompresoriem. Eiropai paredzētajā specifikācijā spēka agregāts attīstīja 325 ZS jaudu un 441 Nm griezes momentu. Motoru varēja komplektēt gan ar 6 pakāpju manuālo pārnesumkārbu, gan 4 pārnesumu automātu. Automātiskā pārnesumkārba uzstādīta arī zemāk pievienotajā video redzamajā automašīnā.

Tiek ziņots, ka kupejai nesen veikta pilnīga restaurācija, kuras rezultātā tā ieguvusi rūpnīcas specifikāciju un izskatās kā tikko no dīlera salona.

Videoklipā automašīna tika paātrināta līdz 265 km/h, kas ir par 15 km/h vairāk, nekā savulaik solīja ražotājs. Supra A80 globālajā specifikācijā bija 250 km/h ierobežojums. Jāpiebilst gan, ka AutoTop NL nemērīja īsto ātrumu un 265 km/h ir tas ātrums, ko rāda spidometra bultiņa.

Var piebilst, ka 2021. gadā Toyota Motor atsāka vairāku Supra A80 rezerves daļu ražošanu, jo īpašnieki saskārās ar akūtu to trūkumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu