Hyundai grasās ieguldīt 26,5 miljardus elektroauto un bezpilota auto izstrādē

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektroauto Hyundai Ioniq5
Elektroauto Hyundai Ioniq5 Foto: Ingars Tenis, TVNET

Hyundai Motor ir paziņojis par vērienīgām investīcijām elektrisko transportlīdzekļu un bezpilota transportlīdzekļu izstrādē un ražošanā. Amerikā koncerns šajā jomā līdz 2025. gadam plāno iztērēt 10,5 miljardus ASV dolāru, bet Dienvidkorejā līdz 2030. gadam – 16 miljardus. Tādējādi kopējās investīcijas sasniegs 26,5 miljardus ASV dolāru nākamo astoņu gadu laikā.

No investīciju programmas ASV 5 miljardi dolāru tiks novirzīti autonomās braukšanas tehnoloģiju, mākslīgā intelekta, pilsētas mobilitātes un robotu attīstībai, 5,5 miljardi dolāru – jaunai pilna cikla rūpnīcai Džordžijas štatā, kur tiks ražoti Hyundai un Kia elektromobiļi, kā arī tiem nepieciešamās gaitas baterijas. Reuters atzīmē, ka reģions nav izvēlēts nejauši – tas atrodas dienvidos, kur ir silts klimats, turklāt tajā ir lēts darbaspēks un nav spēcīgu arodbiedrību.

16 miljardi ASV dolāru, kas tiks ieguldīti Dienvidkorejā, ir paredzēti, lai 2030. gadā palielinātu Hyundai un Kia elektromobiļu ražošanu valstī līdz 1,44 miljoniem vienību. Savās mājās Hyundai Motor Group plāno saražot 45% no kopējā elektroauto izlaides apjoma. Līdz ar to grupas globālā elektromobiļu ražošana nākamās desmitgades sākumā būs 3,23 miljoni vienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu