Lietuva varētu iegādāties "Bayraktar" arī savām vajadzībām

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuva, kas tikko piesaistījusi pasaules uzmanību ar spēju savākt ziedojumus Ukrainai paredzēta Turcijā ražotā bezpilota lidaparāta "Bayraktar" iegādei, varētu iegādāties šādus lidaparātus arī savām vajadzībām, norādījis aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks.

"Kaujas dronu iegāde tiek plānota, un varētu būt, ka būs arī "Bayraktar". Pašlaik es negribētu par visiem šiem plāniem runāt sīkāk," viņš otrdien sacījis žurnālistiem.

Ministrs uzsvēris, ka Lietuva regulāri atjaunina savu militāro iepirkumu plānus, ņemot vērā Ukrainas kara sniegtās mācības.

Pēc viņa teiktā, attieksme pret to, kas iepriekš likās nepārliecinošs vai šejienes apstākļiem nepiemērots, ļoti mainās.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Lietuvas žurnālista Andrjus Tapina rosinātā akcijā trīsarpus dienu laikā izdevās savākt ziedojumos piecus miljonus eiro, kas vajadzīgi, lai iegādātos un uzdāvinātu Ukrainai "Bayraktar", kurš pēdējo mēnešu laikā savā ziņā kļuvis par Ukrainas pretestības simbolu Krievijas agresijai.

Aicinājumam atsaucās arī ziedotāji no Latvijas, Igaunijas un citām valstīm - Lielbritānijas, Īrijas, Norvēģijas, ASV un pat no Filipīnām. Prāva daļa naudas savākta nelielos privātos ziedojumos, akcijā piedalījās arī daudzas pazīstamas Lietuvas personības, uzņēmēji, politiķi.

Aizsardzības ministra vietnieks Viļus Semeška otrdien devies uz Turciju, lai risinātu sarunas par Ukrainai paredzētā "Bayraktar" iegādi. Kad pirkums būs veikts, lidaparāts vispirms tiks piegādāts Lietuvai un pēc tam nodots Kijivai.

Lietuvas Aizsardzības ministrija iepriekš ziņojusi par plāniem iegādāties amerikāņu kaujas dronus "Switchblade".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu