Talibi turpina vajāt žurnālistus

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Afganistānā turpinās žurnālistu vajāšanas, kā arī vardarbība pret žurnālistiem, trešdien apliecināja ANO diplomātiskā misija valstī (UNAMA).

Misija aicināja talibu režīmu atbrīvot visus ieslodzītos mediju darbiniekus un izbeigt drakoniskos pasākumus pret viņiem, arī patvarīgo apcietināšanu un draudus.

Vēl otrdien ASV bāzētā Žurnālistu aizsardzības komiteja (CPJ) paziņoja, ka četri mediju līdzstrādnieki piekauti un aizturēti Kabulas, Herātas un Paktijas provincēs.

"Pēdējā laikā pieredzētais mediju darbinieku un žurnālistu patvarīgo apcietināšanas gadījumu skaita pieaugums iezīmē biedējošu situācijas pasliktināšanos mediju brīvības jomā un attiecībā uz afgāņu tautas iespējām piekļūt akurātai un savlaicīgai informācija," norādīja CPJ Āzijas programmu koordinators Stīvens Batlers.

Kopš atgriešanās pie varas talibi medijiem noteikuši plašus ierobežojumus, cita starpā televīzijas raidījumu vadītājām tiek prasīts aizklāt sejas, bet seriāli aizliegti.

Kad pērn ārvalstu bruņotie spēki Afganistānu pameta un pie varas atgriezās talibi, simtiem afgāņu žurnālistu aizbēga no valsts vai arī pārstāja darboties līdzšinējā profesijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu