Lietuvā saziedotajam "Bayraktar" dronam par godu izdod pastmarku

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lietuvas pasts

Lietuvas valsts pasta uzņēmums "Lietuvos paštas" izdod pastmarku, kas veltīta bezpilota lidaparātam "Bayraktar", kurš par sabiedrības saziedotajiem līdzekļiem tiks dāvināts Ukrainai.

Pastmarka no nākamās nedēļas būs nopērkama visās Lietuvas lielo pilsētu pasta nodaļās un "Lietuvos paštas" interneta veikalā, un puse ieņēmumu par tās pārdošanu tiks atdota nevalstiskajai Ukrainas atbalsta organizācijai "Blue/Yellow" ("Zils/dzeltens").

"Lietuvos paštas" šo pastmarku izdod sadarbībā ar mediju kompāniju "Laisves TV", kuras ierosinātajā akcijā dažu dienu laikā izdevās savākt ziedojumos 5,9 miljonus eiro, lai iegādātos un uzdāvinātu Ukrainai Turcijā ražoto kaujas bezpilota lidaparātu "Bayraktar", kas tai pēdējo mēnešu laikā savā ziņā kļuvis par pretestības simbolu Krievijas agresijai.

"Šis ir īpašs notikums, kas apliecina sabiedrības vienotību un spēju mobilizēties, tāpēc mēs vēlējamies to iemūžināt pastmarkā. Tas ir veids, kā "Lietuvos paštas" var saglabāt vēsturei un izplatīt svarīgus vēstījumus, vērtības un idejas," norādījusi uzņēmuma ģenerāldirektore Asta Sungailiene.

Pastmarkas dizainu veidojusi digitālā mārketinga aģentūras "What about" komanda.

Lietuvas un Turcijas pārstāvji trešdien Ankarā parakstīja saprašanās memorandu, kas paver ceļu "Bayraktar" iegādei.

Lietuva apsver iespēju iegādāties arī savu Bruņoto spēku vajadzībām vismaz vienu dronu sistēmu, kas sastāv no sešiem droniem un to vadības ierīcēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu