Vaivaros rehabilitāciju sāk Ukrainas karadarbībā cietušie civiliedzīvotāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" ēka.
Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" ēka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) "Vaivari" rehabilitācijas kursu sākuši pirmie civiliedzīvotāji no Ukrainas, kas guvuši komplicētas un smagas traumas Krievijas iebrukuma laikā Ukrainā, pavēstīja NRC "Vaivari" Klientu apkalpošanas departamenta vadītāja Ulrika Eistreiķe.

Patlaban NRC "Vaivari" atrodas ģimene, kas smagi un traģiski cietusi uzbrukuma laikā Ukrainā un vēl kāds pacients.

NRC "Vaivari" ir atzīts par piemērotu ārstniecības iestādi šādiem īpaši komplicētiem gadījumiem, kad nepieciešama plaša multidisciplināra pieeja problēmu risinājumam. Tāpat līdztekus augstai speciālistu profesionalitātei centrā ir pieejamas arī jaunākās tehnoloģijas, tai skaitā rehabilitācijas robottehnoloģijas, kuru klāsts ir viens no plašākajiem Baltijā.

Rehabilitācijas komandā, līdztekus fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstam un fizioterapeitiem, ergoterapeitiem, mākslu terapeitiem, iesaistīti arī tehniskie ortopēdi, kas ir prasmīgi speciālisti protezēšanā un ortozēšanā.

Kopš 2014.gada NRC "Vaivari" rehabilitācijas kursu ar Latvijas valsts atbalstu izgājušas 34 Ukrainas karā cietušās militārpersonas un civiliedzīvotāji.

NRC "Vaivari" vadītāja Anda Nulle atzina, ka šāda veida ievainojumi Latvijā nav ikdienišķi, taču viņi ir gatavi mācīties un darīt iespējami labāko, piesaistot speciālistus un konsultējoties gan tīri medicīniskos, gan militārās psiholoģijas jautājumos ar citiem kolēģiem.

Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) šodienas RPNC "Vaivari" vīzītes laikā uzsvēra, ka Latvija nedrīkst ļauties kara nogurumam, tādēļ ir jāturpina sniegt palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem. Viņš ir pateicīgs iestādei, kura jau uzkrājusi ievērojamu pieredzi, palīdzot karā ievainotajiem karavīriem un civiliedzīvotājiem atgūt fizisko veselību, darba spējas un atjaunot arī garīgo līdzsvaru.

NRC "Vaivari" ir medicīniskās rehabilitācijas, veselības un sociālās aprūpes, izglītības un zinātnes valsts nozīmes objekts - lielākā šāda tipa medicīnas iestāde Latvijā. Galvenā NRC "Vaivari" darbības joma ir medicīniskā rehabilitācija. Pēdējo gadu laikā veiktas investīcijas no dažādiem finansējuma avotiem, lai nodrošinātu augstākā līmeņa medicīnisko, tehnoloģisko un profesionālo bāzi, kas spēj sniegt mūsdienīgus konkurētspējīgus rehabilitācijas pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu