Video ⟩ Raidījums: “Google” satelīta attēlos redzama Drošības dienesta ēkas celtniecība

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TV3

Saeimas aizsardzības un iekšlietu komisijas vadītājs Juris Rancāns par nepieņemamu nosaucis situāciju, uz ko uzmanību vērsis kāds mikroblogšanas vietnes "Twitter" lietotājs, proti, "Google" satelītattēlos redzams Valsts drošības dienesta ēkas celtniecības process, vēsta TV3.

“Būtu jāveic dienesta pārbaude, uz ko es aicināšu jauno iekšlietu ministru, izvērtēt visus faktus – vai un kuras amatpersonas šajā gadījumā ir pieļāvušas tādu nolaidību, ka šie objekti. Publiski pieejami satelīta uzņēmumos “Google”. Kriminālā, disciplinārā vai cita veida atbildība – tas ir jāizvērtē. Tā nedrīkst notikt, kā tas izskatās šobrīd,” pauž Rancāns.

Valsts drošības dienests gan neuzskata, ka būtu vajadzīgs lūgt Google aizmiglot objektu Brīvības ielā 207. 

”Publiski pieejamos interneta rīkos, kas izmanto satelītattēlus, piemēram, “Google Maps”, “Bing Maps”, “BalticMaps”, ir pieejami satelītattēli ar nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai svarīgu infrastruktūras objektu virszemes konstrukcijām, tomēr to kvalitāte nav tik augsta, lai spētu iegūt detalizētu informāciju. VDD vērtējumā šādas informācijas publiska pieejamība nerada apdraudējumu nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai svarīgu objektu drošībai,” skaidro dienests.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu