Degvielas cenas sasniedz jaunus rekordus arī Amerikā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Degvielas uzpildes stacija
Degvielas uzpildes stacija Foto: SIPA/Scanpix

ASV benzīna cenas sasniedz rekordaugstumus. Galons degvielas amerikāņiem izmaksā vidēji 4,9 ASV dolārus, salīdzinot ar 3 dolāriem pirms gada.

ASV degvielas cenas turpina pieaugt: 6. jūnijā tika uzstādīts vēl viens vēsturisks rekords, kad viena galona cena pieauga līdz 4,919 dolāriem. Salīdzinājumam: pirms nedēļas degviela tika tirgota vidēji par 4,6 dolāriem, bet pirms gada - par 3 dolāriem. Tajā pašā laikā visdārgākā degviela mūsdienās ir Kalifornijas štatā. Tur galons populārā zīmola Regular benzīna maksā 6,371 USD.

Šopavasar benzīna un dīzeļdegvielas cenas ASV vairākas reizes pārspēja rekordus. Tātad 8. martā galons benzīna maksāja 4,17 USD un dīzeļdegviela 4,85 USD. Šīs cenas ir augstākas nekā 2008. gada degvielas krīzes laikā. Maija vidū izmaksas sasniedza attiecīgi 4,47 USD un 5,57 USD par benzīnu un dīzeļdegvielu. Bezpeļņas Amerikas automobiļu asociācija (AAA), kas uzrauga visas degvielas cenu izmaiņas valstī, kopš ziemas beigām fiksējusi sistemātisku cenu zīmju pieaugumu degvielas uzpildes stacijās.

Degvielas cenas Amerikā
Degvielas cenas Amerikā Foto: EPA/Scanpix

Kā norādīja AAA pārstāvis Endrjū Gross, autobraucēji turpina uzpildīt savas automašīnas, neskatoties uz rekordcenām. Tomēr kādā brīdī autovadītāji var mainīt savus ieradumus un dzīvesveidu degvielas izmaksu dēļ, taču līdz šim tā vēl nav sasniegusi šo līmeni, norāda Gross.

AAA uzrauga degvielas cenas 60 000 degvielas uzpildes stacijās visā valstī. Galvenais situācijas rādītājs ir parastā benzīna vidējā cena, kas veido 88 procentus no pārdošanas apjoma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu