Foto Rīgā piemin 1941.gada 14.jūnija komunistiskā genocīda upurus

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pieminot 1941.gada 14.jūnija PSRS komunistiskā režīma represiju upurus, Rīgā notika politiski represēto piemiņas pasākums un gājiens.

Latvijas Politiski represēto apvienība pulksten 12 pirmo reizi pulcējās pie Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla. Atceres pasākumā uzrunu teica LPRA priekšsēdētājs Ivars Kaļķis, kā arī valsts augstākās amatpersonas. Pasākumā piedaljās arī Valsts prezidents Egils Levits, kurš pirms gājiena tikās ar politiski represētajiem un skolēnu darbu konkursa "Sibīrijas bērni" dalībniekiem.

Savukārt pulksten 12 Valsts prezidents piedalījās ziedu nolikšanā pie Latvijas Okupācijas muzeja un padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla "Vēstures taktīla" un uzrunāja klātesošos.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) un citi deputāti otrdien, 14. jūnijā, godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, piedalījās vainagu nolikšanas ceremonijā pie Latvijas Okupācijas muzeja piemiņas memoriāla "Vēstures taktīla".

Pēc uzrunām, notika gājiens uz Brīvības pieminekli. Gājienā piedalījās aptuveni pussimts cilvēku.

Jau vēstīts, ka 1941.gada naktī uz 14.jūniju notika Latvijas iedzīvotāju masveida izvešana uz PSRS Sibīrijas, Tālo Austrumu un Tālo Ziemeļu apgabaliem. Kopumā šajā naktī no Latvijas tika izvesti vairāk nekā 15 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu