Saeimā vērtēs NA priekšlikumu ļaut laulāties pēc dievturu noteikumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Saeima ceturtdien, 16.jūnijā, nodeva izskatīšanai komisijās Nacionālās apvienības (NA) virzītos grozījumus Civillikumā, kas ļautu laulāties pēc dievturu noteikumiem.

Grozījumus iesnieguši Saeimas NA deputāti Jānis Dombrava, Janīna Kursīte-Pakule, Jānis Iesalnieks, Ritvars Jansons un Edvīns Šnore.

Likumā piedāvāts noteikt, - ja laulājamie pieder pie dievturu konfesijas un vēlas salaulāties pie savas konfesijas garīdznieka, kuram ir savas vadības atļauja, tad viņus laulā pēc dievturu noteikumiem.

Jau pašlaik šāds regulējums ir spēkā uz luterāņu, katoļu, pareizticīgo, vecticībnieku, metodistu, baptistu, septītās dienas adventistu vai Mozus ticīgo (jūdaistu) konfesijām.

Deputāti uzskata, ka "likumiski jāsakārto vienīgi Latvijai raksturīgās, latviskās dzīvesziņas reliģijas - dievturības - līdztiesība, nodrošinot tās garīdzniekiem tiesības noslēgt laulības ar juridisku spēku", tāpat kā tas ir paredzēts garīdzniekiem no citām Civillikumā minētajām reliģijām.

Kā ziņots, Saeima iepriekš nodevusi izskatīšanai komisijās grozījumus Reliģisko organizāciju likumā, ar kuriem likumā paredzēts atzīt dievturību.

Grozījumi Reliģisko organizāciju likumā paredz, ka dievturības mācība ir latviskās dzīvesziņas reliģisko uzskatu un priekšstatu sistēma. Likumprojekta iesniedzēji ir Saeimas deputāti Eva Mārtuža (K), Krišjānis Feldmans (K) Dombrava, Šnore un Jānis Butāns (K).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu