Piektdien Latvijā gaidāms lielākoties saulains laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Piektdien Latvijā gaidāms lielākoties saulains laiks un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Piektdienas saullēktā gan zemākā, gan augstākā gaisa temperatūra Latvijā bija Ventspilī - lidostas termometrs tobrīd rādīja +8 grādus, bet ostā bija +15,1 grāds, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Ventspils lidostā, valdot bezvējam, sabiezēja migla, savukārt ostā pūta neliels ziemeļrietumu vējš un saglabājās laba redzamība.

Līdzīgas laikapstākļu atšķirības novērotas arī Liepājā un Rīgā.

Daudzviet valstī rīts ir saulains, citviet ir mākoņi, vietām - migla. Bez nokrišņiem. Galvenokārt pūš lēns rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā gaisa temperatūra piecos rītā bija no +8 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +14,5 grādiem Daugavgrīvā. Pūta ziemeļrietumu vējš 2-5 metri sekundē, lidostā - bezvējš.

Pēcpusdienā un vakarā dažviet Kurzemē, Zemgalē un Ziemeļvidzemē gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā gaidāma saulaina diena, bez nokrišņiem. Pūšot lēnam ziemeļrietumu vējam, gaiss iesils līdz +22 grādiem, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies pie jūras.

Laikapstākļus nosaka anticiklons Centrāleiropā. Atmosfēras spiediens 1015-1018 hektopaskāli jūras līmenī.

Intensīva ultravioletā starojuma dēļ no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties saulē. Cilvēki ar īpaši jutīgu ādu, neievērojot piesardzību, dienas vidū saulē var apdegt 15 minūtēs.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien valsts lielākajā daļā bija +17..+21 grāds.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.jūnijā bija +40 grādi Francijā un +43 grādi Spānijā. Tik agri vasarā 40 grādu karstums Francijā reģistrēts pirmo reizi vēsturē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu nulle grādu kalnos Centrāleiropā un Skandināvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu