"Olimpiāžu topā" noskaidrotas Latvijas labākās skolas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas Valsts 1.ģimnāzija šogad atguva pērn zaudēto "olimpiāžu topa" līderpozīciju Ata Kronvalda fonda veidotajā Latvijas skolu reitingā, kur tiek apkopots skolēnu sniegums dažādās olimpiādēs un zinātniski pētniecisko darbu konferencēs, informēja fondā.

Šī mācību gada skolu reitingā ir iekļautas 33 ģimnāzijas, 48 "lielās" skolas, kurās mācās vairāk nekā 100 vidusskolēni, un 103 "mazās" skolas, kurās mācās mazāk nekā 100 vidusskolēni vai kurās nemācās vidusskolēni.

Ģimnāziju grupā Rīgas Valsts 2.ģimnāzija šogad ierindojas 2.vietā, atkāpjoties no pērn sasniegtās 1.vietas. Āgenskalna Valsts ģimnāzija 2021./2022.mācību gadā ieņem augsto 3.vietu, kas ir kāpums par vienu vietu salīdzinājumā ar 2020./2021.mācību gadu. Daugavpils Valsts ģimnāzija ir pakāpusies par sešām vietām, ieņemot augsto 4.vietu 2021./2022.mācību gada reitingā. Arī Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzija ir kāpusi reitingā par divām vietām, ieņemot 5.vietu.

Ata Kronvalda fonds apkopo Latvijas skolu audzēkņu panākumus šajā mācību gadā rīkotajās valsts mācību priekšmetu olimpiādēs, valsts atklātajās olimpiādēs un skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencēs.

Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-licejs gada laikā ir izcīnījis augstāko rezultātu "lielo skolu" grupā, pakāpjoties no 4.vietas 2020./2021.mācību gadā uz godpilno 1.vietu šogad. Rīgas 40.vidusskola ir noturējusies augstajā 2.vietā arī šajā mācību gadā. Teicamu darba kvalitāti darbā ar talantīgajiem skolēniem saglabājis arī Rīgas Franču licejs, saglabājot 3.vietu arī 2021./2022.mācību gadā.

Labāko lielo skolu pieciniekam 2021./2022.mācību gadā pievienojas Salaspils 1.vidusskola. Rīgas 10.vidusskola šogad atdod iepriekšējo 1.vietu spēcīgākām skolām un 2021./2022.mācību gadā ierindojas 5.vietā, informē fondā.

Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskola ir noturējusi līderpozīcijas "mazo skolu" grupā un saglabā 1.vietu arī 2021./2022.mācību gadā. Šajā mācību gadā 2.vietu par teicamu darbu ar talantīgajiem skolēniem iegūst Andreja Pumpura Rīgas 11pamatskola, jaunpienācējs "mazo skolu" grupā. 3.vietā ierindojas Rēzeknes 5. vidusskola - kāpums par divām vietām salīdzinājumā ar iepriekšējo mācību gadu.

Jaunpienācēji "mazo skolu" grupā ir Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola, kas 2021./2022.mācību gadā ieņem 4.vietu, kā arī Riebiņu vidusskola 5.vietā.

Reitingos ņemti vērā sasniegumi valsts olimpiādēs latviešu valodā un literatūrā, latviešu valodā kā mazākumtautību otrajā valodā, angļu valodā, franču valodā, krievu valodā, vācu valodā, bioloģijā, ekonomikā, filozofijā, fizikā, ģeogrāfijā, informātikā, ķīmijā, matemātikā un vēsturē. Ņemti vērā arī rezultāti atklātajās olimpiādēs latgaliešu valodā, svešvalodās, fizikā, tehnoloģijās un dizainā, Eiropas eksperimentālajās zinātnēs, ģeoloģijā, lingvistikā, mākslīgajā intelektā, matemātikā, ģeogrāfijā, astronomijā, kā arī skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konkursā.

Ata Kronvalda fonds ir nodibinājums, kura uzdevums ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana. Fonda darbība aizsākās jau 1988.gadā, un tā dibinātāji bija Izglītības ministrija, Jauno zinātnieku un speciālistu padome, jaunatnes uzņēmums "Kontakts," kā arī virkne jauno zinātnieku un pedagogu - talantīgo skolēnu vasaras nometnes "Alfa" rīkotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu