Krievijā tiek paplašināts likums par ārvalstu aģentiem

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome trešdien paplašinājusi likumu par ārvalstu aģentiem.

Ārvalstu aģentu likums Krievijā tika pieņemts 2012.gadā, piešķirot varasiestādēm tiesības atzīt nevalstiskās organizācijas un mediju organizācijas par ārvalstu aģentiem.

Organizācijām, kas atzītas par ārvalstu aģentiem, tas jānorāda visos dokumentos un jāpakļaujas rūpīgām pārbaudēm no varasiestāžu puses. Tiek pārbaudīts to finansējums un darbinieki. Rezultātā daudzas nevalstiskās organizācijas pārtrauca darbu Krievijā, apgalvojot, ka šie nosacījumi pārāk sarežģī darbu.

Laika gaitā šis likums ticis paplašināts, atļaujot par ārvalstu aģentiem atzīt arī žurnālistus, blogerus un privātpersonas, kas saņem kaut kādu materiālu vai finansiālu atbalstu no ārvalstīm vai organizācijām, kas jau ir atzītas par ārvalstu aģentiem.

Tagad likums paplašināts vēl vairāk, atzīstot par ārvalstu aģentiem visus, kas pakļauti ārvalstu ietekmei vai saņem materiālu vai kādu citu atbalstu no ārvalstīm. Šādām personām būs aizliegts mācīt skolās un organizēt publiskus pasākumus, kā arī iesaistīties virknē citu aktivitāšu.

Sagaidāms, ka šie labojumi likumā stāsies spēkā 1.decembrī, paziņoja Valsts dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu