Atklās automašīnu "Tesla" koplietošanas platformu "OX Drive"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektroauto Tesla Model 3
Elektroauto Tesla Model 3 Foto: Tesla

Ceturtdien plkst.21 Tallinas kvartāla Angārā notiks automašīnu "Tesla" koplietošanas platformas "OX Drive" atklāšanas pasākums, aģentūru LETA informēja SIA "Spaceship" pārstāvji.

"OX Drive" sāks darboties 1.jūlijā, un tā izveidē Latvijā "Spaceship" investējusi 2,5 miljonus eiro

"Spaceship" pārstāvji norāda, ka līdz gada beigām plānots Latvijā nodrošināt koplietošanas pakalpojumu ar vismaz 130 "Tesla" markas automašīnām Rīgā un Jūrmalā.

"OX Drive" līdzdibinātāja Egija Gailuma min, ka pāreja uz elektromobiļiem Latvijā notiek mērķtiecīgi, tomēr automašīnu augsto cenu dēļ un ierobežotā valsts atbalsta dēļ sabiedrības vēlme pēc tām ir lielāka, nekā reāli lēmumi par pirkumu.

Plānots, ka, palielinoties transportlīdzekļu skaitam, "OX Drive" piedāvās arī automašīnu abonementus uz trim, sešiem, 12 mēnešiem vai jebkuru klientam vēlamo periodu, kas nozīmēs, ka uz noteiktu laiku transportlīdzeklis tiks nodots ilgtermiņa nomai.

"Spaceship" reģistrēta 2021.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 6613 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Spaceship" kapitālā 51,1% pieder AS "Eleving Vehicle Finance", kuras patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds. Vienlaikus starp lielākajiem īpašniekiem ir arī Gailuma, Kristiāns Karlsons, Kristaps Vasiļjevs un Igaunijas pilsonis Juhans Kārma, kuriem katram pieder pa 10,59% kapitāldaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu