Juridiskais kāzuss: LHF nedrīkst apstiprināt, bet nevar arī liegt Indraša pāreju uz "Spartak"

Mārtiņš Kļavenieks
, TVNET | KLIK Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: https://hcvityaz.ru/

Latvijas Hokeja federācija (LHF) līdz ar Mika Indraša potenciālo pievienošanos agresorvalsts Krievijas klubam Maskavas "Spartak" nonākusi juridiskās skrūvspīlēs - Latvijas likumdošanas aizliedz šādu pāreju apstiprināt, bet Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) noteikumi neļauj to liegt.

Ziņa par to, ka Indrašis parakstījis vienas sezonas līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Maskavas "Spartak" parādījās trešdienas vakarpusē. Par to ziņoja klubs, bet ar Indraši TVNET sazināties neizdevās.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs sarunā ar TVNET paskaidroja, ka organizācijai jāapstiprina visas latviešu spēlētāju pārejas un šis gadījums nav izņēmums.

Pagaidām gan LHF joprojām no "Spartak" nav saņēmusi transfēra pieprasījumu. Ja tāds tiks saņemts, tad federācija cer, ka jau būs atrisināts šobrīd aktuālais juridiskais kāzuss, kad Latvijas likumdošana un IIHF noteikumi nonāk pretrunā.

"Mēs kā federācija šobrīd nevaram un nedrīkstam šādas pārejas apstiprināt, jo tas nozīmētu, ka pieļaujam likuma neievērošanu. Tomēr IIIHF šobrīd netiek paredzēti gadījumi, kad šādā situācijā mēs būtu tiesīgi pāreju neapstiprināt. Tā ir juridiska nianse, kuru visu dienu risinām. Esam jau laikus IIHF brīdinājuši par to, ka šāda situācija var rasties gadījumā, ja tiktu saņemts pārejas pieprasījums. Gribētos domāt, ka IIHF savā pusē tiks galā ar šo," pauda Pļāvējs.

Pavasarī veiktie grozījumi Sporta likumā paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijas Federācijā un Baltkrievijas Republikā.

Sportistus un sporta darbiniekus, kuri neievēro noteikto aizliegumu, nedrīkst iekļaut Latvijas izlases sastāvā, kā arī sporta treniņu un sacensību izdevumu segšanai viņi nedrīkst saņemt valsts vai pašvaldību budžeta līdzekļus.

"Arī izejot laukumā kaut vai tikai vienā spēlē, persona nekad vairs nevarēs pārstāvēt Latvijas izlasi nekādā statusā – ne kā sportists, treneris, asistents u.c. Ja sportists u.c. šādu izvēli ir izdarījis, tad Latvijas izlases durvis viņam ir slēgtas uz mūžu," savā "Twitter" profilā raksta Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

"Papildu atgādinājums visiem, ka Sporta likuma 21. panta otrā daļa aizliedz sporta komandām, sportistiem un sporta speciālistiem sadarboties ar sporta aģentiem no Krievijas un Baltkrievijas. Tādējādi jebkāda sadarbība un līgumu sarunas ar Krieviju vai Baltkrieviju arī ir Sporta likuma pārkāpums," piebilda Severs.

Krievijas medijos izskanējusi informācija, ka karjeru KHL vēlas turpināt arī Latvijas izlases aizsargs Jānis Jaks, taču viņš nav atsaucies TVNET aicinājumam komentēt baumas.

Iepriekš Latvijas izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Leonīds Tambijevs nolēma turpināt trenera karjeru KHL čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu