Kā aprīkot automobili kārtīgam atvaļinājumam?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Lai kā arī būtu, ceļojumi ar automašīnu ir viens no iecienītākajiem veidiem, kā pavadīt daļu atvaļinājuma. Te rodas jautājums, vai ar vienu automašīnu pietiek vietas visam, ko gribam paņemt līdzi. Un šodien iepazīsimies ar noderīgām palīgierīcēm, kas palīdz vizināt līdzi velosipēdus, apjomīgus priekšmetus, kā arī sīkumus, kas citādi mētātos pa salonu.

Visplašāk pazīstamais aksesuārs, bez šaubām, ir jumta kaste.

Artūrs Škutāns, KG Knutsson pārdošanas vadītājs: "Tātad, jumta kaste, kurā var ielikt papildu mantas. Visu, ko nevaram ielikt automašīnā, varam salikt uz jumta."

Thule ražojuma jumta kaste ir atverama uz abām pusēm, tai ir pat savs apgaismojums un īpaša auduma oderējums, lai priekšmeti kastē nepārvietotos un neradītu troksni. Thule jumta stiprinājuma sistēma gan ļauj izvietot uz automašīnas jumta ko eksotiskāku par kasti, piemēram, veselu telti.

Artūrs Škutāns: "Šeit uzlikta jumta telts vienā pusē, bet otrā pusē ir papildu veloturētājs. Mēs varam aizvest velosipēdu un pārnakšņot nevis automašīnā, bet uz tās."

Sarežģītākais ir telts komplekta nostiprināšana. Galapunktā mājiņu uz jumta var atvāzt nieka desmit minūtēs. Ja automašīnai ir piekabes āķis, tai pieejamo aksesuāru klāsts divkāršojas. Pēdējos gados sevišķi pieprasīti kļuvuši uz āķa stiprināmi veloturētāji.

Artūrs Škutāns: "Uz viņa var uzlikt trīs. Plus var pieliekt adapteri ceturtajam velosipēdam. Vajadzīgs savs numurs, jo, saliekot velosipēdus, numurs un gaismas tiks aizsegtas."

Nospiežot īpašu pedāli, veloturētāju var atgāzt, lai tiktu pie bagāžnieka. Šāda tipa turētāju arī var viegli noņemt no āķa un atstāt mājās, kamēr uz jumta stiprināmos parasti tukšus vizinām līdzi.

Ja aizmugurējais veloturētājs ir ielās redzēta lieta, tad Thule bagāžas kaste pagaidām ir retums.

Artūrs Škutāns: "Šī ir lieliska alternatīva jumta kastei. Ja skatāmies no plusiem, nav augstu jāsniedzas. Labs risinājums arī golfa somām, tāpēc, ka automašīnas ir mazas vai somas nelien bagāžniekā, un te tās var salikt ērti un vienkārši."

Vai tas būtu brauciens piknikā vai uz laukiem, noderēs aukstumkaste pārtikai. Svarīgi, lai tā darbotos gan no 12, gan 220 voltiem, jo kasti iepriekš ieteicams atdzesēt mājās.

Aukstumkastes darbības princips balstīts uz piespiedu ventilāciju. Daži modeļi produktus spēj uzturēt siltus ziemā. Jāatceras, ka aukstumkastei nav kompresora un tā nav ledusskapis un noteikti ne saldētava. Pārsvarā atdzesē ap 25 grādiem zem apkārtējās temperatūras. Var sasniegt plus 6 - 7 grādu, bet nevar sasaldēt produktus.

Vairāk par dažādiem gudriem risinājumiem, kas var noderēt ceļojumā un arī ikdienā, skaties video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu