Apšaudē Kopenhāgenas iepirkšanās centrā nogalināti trīs cilvēki

Papildināts
TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc apšaudes vienā no Kopenhāgenas iepirkšanās centriem nogalināti trīs cilvēki, bet vēl trīs atrodas kritiskā stāvoklī, svētdienas vakarā apstiprinājis pilsētas policijas priekšnieks Sērens Tomasens.

Apšaude nebija terorakts, norādījis Tomasens. 

Aizturētais šāvējs ir kāds 22 gadus vecs "etniskais dānis", kurš policijai bijis "visumā zināms", taču tikai "perifēriski", atzinis Tomasens. 

Tomasens norādīja, ka uzbrucējs esot šāvis pūlī bez tēmēšanas uz konkrētiem cilvēkiem. Nav lietisko pierādījumu vai liecību, kas norādītu uz teroraktu, atzina policijas priekšnieks.

Viņš tomēr atteicās komentēt jebkādus citus iespējamos šāvēja motīvus.

Policijas priekšnieks apliecināja, ka svētdienas vakarā sociālajos medijos izplatītie videoieraksti, kuros aizturētais redzams, pozējot ar ieročiem un kritizējot psihiatrisko aprūpi, kas nedarbojoties, ir īsti.

Naktī uz pirmdienu aizturētā "YouTube" un "Instagram" konti tikuši slēgti.

Aizturēšanas brīdī šāvējam tikusi konfiscēta šautene un munīcija, taču iespējams, ka uzbrukumā izmantots arī kāds cits ierocis, pavēstīja policijas priekšnieks, piebilstot, ka aizturēto nopratinās pirmdien.

Policija slēgusi visu Zēlandes salu, kur atrodas Kopenhāgena, kā arī Roskilde.

ziņots, svētdien ap plkst.17:30 (plkst.18:30 pēc Latvijas laika) tirdzniecības centrā "Field's" uzbrucējs atklāja uguni uz apmeklētājiem, kuri panikā metās bēgt.

"Flield's" ir lielākais tirdzniecības centrs Dānijā. Tajā ir apmēram 140 veikalu un restorānu.

Pirmdien tiesa nolēma, ka aizturētais vismaz uz 24 dienām jāievieto slēgta tipa psihiatriskās ārstniecības iestādē. Šis termiņš var tikt pagarināts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu