"Punkts, no kura vairs nav atgriešanās": atkāpjas Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrs

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Par savu atkāpšanos ceturtdien paziņojis Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrs Brendons Ljuiss, norādot, ka skandālu nomocītā Borisa Džonsona valdība nonākusi punktā, no kura vairs nav atgriešanās.

Ljuiss atzinis, ka pašreizējā situācijā valdības aizstāvēšanai nevar "upurēt savu personīgo godaprātu" un ka gan Konservatīvā partija, gan valsts ir pelnījusi ko labāku.

Jau ziņots, ka otrdien amatus pameta finanšu ministrs Riši Sunaks un veselības ministrs Sadžids Džavids, bet trešdien par atkāpšanos paziņoja vairāk nekā 30 ministri un citas valdības politiskās amatpersonas, tādējādi izrādot savu neapmierinātību ar Džonsona rīcību saistībā ar pēdējā laika dažādajiem skandāliem.

Premjera reputāciju nopietni iedragājuši skandāli, kas saistīti ar ballītēm Daunngstrītā, kuras tikušas rīkotas, pārkāpjot Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, bet otrdien Džonsons bija spiests atvainoties par to, ka esot aizmirsis informāciju, ko agrāk saņēmis par bijušā toriju frakcijas galvenā uzrauga vietnieka Krisa Pinčera nepiedienīgo rīcību.

Pinčers pagājušajā nedēļā bija spiests atkāpties, reaģējot uz apgalvojumiem, ka kādā privātā klubā esot apgrābstījis divus vīriešus un ka Džonsonam par to esot ziņots jau 2019.gadā.

Trešdienas vakarā vairāki valdības ministri aicinājuši Džonsonu atkāpties. Starp viņiem bijis arī jaunais finanšu ministrs Nadims Zahavi, iekšlietu ministre Priti Patela un satiksmes ministrs Grants Šapss.

Džonsons kolēģu prasību noraidījis un tā vietā lai pats demisionētu no amata atcēlis dzīvokļu saimniecības, reģionālās attīstības un vietējās pašpārvaldes ministru Maiklu Govu, kas arī pieslējies dumpiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu