Ministrs, kura atkāpšanās izraisīja demisiju vilni Džonsona valdībā, izvirza savu kandidatūru toriju līdera amatam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Britu finanšu ministrs Raši Sunaks
Britu finanšu ministrs Raši Sunaks Foto: DANIEL LEAL

Riši Sunaks, kura atkāpšanās no Lielbritānijas finanšu ministra amata izraisīja demisiju vilni valdībā, kas galu galā lika atkāpties premjerministram Borisam Džonsonam, piektdien izvirzīja savu kandidatūru Konservatīvo partijas līdera amatam.

"Mūsu valstij ir milzīgi izaicinājumi, visnopietnākie veselas paaudzes laikā. Un lēmumi, ko pieņemam šodien, izšķirs, vai nākamajai britu paaudzei būs labākas nākotnes iespēja," sacīja Sunaks savas kampaņas pirmajā videoklipā.

Jau vēstīts, ka Džonsons ceturtdien paziņoja par atkāpšanos no Konservatīvās partijas līdera un premjerministra amatiem pēc tam, kad demisionēja vairāk nekā 50 valdības ministri un politiskās amatpersonas, bet daudzi deputāti no Konservatīvās partijas paziņoja, ka vēlas Džonsona demisiju.

Džonsons, kurš premjerministra amatā stājās pirms nepilniem trim gadiem, zaudējis amatu vairāku skandālu dēļ, kas cita starpā saistīti ar karantīnas režīma pārkāpumiem Dauningstrītā, izšķērdīgu savas oficiālās rezidences renovāciju un nepiedienīgā uzvedībā apsūdzēta kandidāta iecelšanu augstā amatā.

Par nodomu pretendēt uz Konservatīvās partijas līdera un premjerministra amatu paziņojuši arī līdzšinējais parlamenta ārlietu komitejas priekšsēdētājs Toms Tugenhats un Kroņa tieslietu padomniece Sjūella Breivermena, taču gaidāms, ka pretendentu pulciņš būs krietni kuplāks.

Tiek uzskatīts, ka sacensībā iesaistīsies arī ārlietu ministre Liza Trasa un aizsardzības ministrs Bens Voless. Ļoti iespējams, ka savu kandidatūru izvirzīs arī bijušais ārlietu ministrs Džeremijs Hants.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu