Aktuālais frontē ⟩ Ukraina pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Ziemeļkoreju - tā atzīst Donbasa "tautas republikas" (7)

LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ukraina trešdien, 13. jūlijā, pārtrauca diplomātiskās attiecības ar Ziemeļkoreju, jo tā atzinusi Donbasā pašpasludinātās "tautas republikas", pavēstīja Ukrainas Ārlietu ministrija.

"Mēs uzskatām šo lēmumu par Phenjanas mēģinājumu graut Ukrainas suverenitāti un teritoriālo vienotību," teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Ziemeļkorejas vēstniecība Maskavā trešdien apstiprināja, ka Phenjana atzinusi "Doņeckas tautas republiku" un "Luganskas tautas republiku", kuras 2014.gadā ar Kremļa gādību tika pasludinātas Ukrainas Doneckas un Luhanskas apgabalos.

Par pirmo valsti, kas atzina šīs "tautas republikas", šogad februārī kļuva Krievija. Tas notika trīs dienas pirms Krievijas karaspēks iebrukuma Ukrainā. Sākoties iebrukumam, Kijiva pārtrauca diplomātiskās attiecības ar Maskavu.

Jūnija beigās abas "tautas republikas" atzina arī Krievijas sabiedrotā Sīrija. Kijiva uz to atbildēja, pārtraucot diplomātiskās attiecības ar Damasku.

Melnajā jūrā ir Krievijas kuģi ar 24 raķetēm "Kalibr"

Krievija tur Melnajā jūrā karakuģus, kas ir aprīkoti ar 24 spārnotajām raķetēm "Kalibr", paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku operatīvā pavēlniecība "Dienvidi".

"Ienaidnieka flotes kuģu grupējumi Melnās jūras ziemeļrietumu daļā tagad sastāv no diviem virsūdens un diviem zemūdens kuģiem, kas aprīkoti ar pavisam 24 raķetēm "Kalibr", kā arī no diviem lieliem desanta kuģiem," pavēstīja pavēlniecības preses dienests.

Tas nozīmē, ka Ukrainas dienvidos vēl arvien ir aktuāli raķešu triecienu draudi gan no jūras, gan no gaisa, gan no sauszemes.

Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 37 570 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši aptuveni 37 570 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 1649 tankus, 3832 bruņutransportierus, 839 lielgabalus, 247 daudzstobru reaktīvos mīnmetējus, 109 zenītartilērijas iekārtas, 217 lidmašīnas, 188 helikopterus, 678 bezpilota lidaparātus, 155 spārnotās raķetes, 2704 automobiļus un autocisternas, 15 kuģus un ātrlaivas un 67 specializētās tehnikas vienības.

Vislielākos zaudējumus krievi cietuši Mikolajivas virzienā.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Karā Ukrainā nogalināti jau 349 bērni

Kopš kara sākuma Krievijas karaspēka uzbrukumos Ukrainā nogalināti vismaz 349 bērni, bet vismaz 652 guvuši dažādus ievainojumus, trešdien paziņojusi Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Krievu uzbrukumos Doneckas apgabalā nogalināti vai ievainoti 352 bērni, Harkivas apgabalā - 190, Kijivas apgabalā - 116, Černihivas apgabalā - 68, Luhanskas apgabalā - 61, Mikolajivas apgabalā - 53, Hersonas apgabalā - 52 un Zaporižjas apgabalā - 31.

Ukrainas varasiestādes informē, ka bombardēšanā un apšaudēs nodarīti postījumi 2126 mācību iestādēm, no kurām 216 pilnībā sagrautas.

Ukrainas Ģenerālprokuratūra norāda, ka šie dati nav galīgi, jo, turpinoties apšaudēm, nav iespējams pārbaudīt visu valsts teritoriju, īpaši pagaidām okupētās teritorijas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu