Stradiņa slimnīcā sāk beigties valsts apmaksāto ambulatoro pakalpojumu kvotas; rindas pildās jau uz nākamo gadu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunās moduļu būves telpas.
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunās moduļu būves telpas. Foto: Paula Čurkste/LETA

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) sāk beigties valsts apmaksāto ambulatoro pakalpojumu kvotas un jau tiek veikts pieraksts uz nākamo gadu, aģentūrai LETA apstiprināja slimnīcas pārstāve Evija Mileiko.

Pēc viņas paustā, patlaban slimnīcā gandrīz līdz gada beigām ir garas rindas pie tādiem valsts apmaksāto pakalpojumu speciālistiem kā imunologs, reimatologs, hematologs, oftalmologs, neirologs, sejas un žokļa ķirurgs, kardiologs, endokrinologs, nefrologs, arodārsts.

Līdzīga situācija ir arī uz tādiem ambulatorajiem pakalpojumiem kā magnētiskā rezonanse un endoskopija, kur jau ir aktīva pacientu rinda uz nākamo gadu, pauda Mileiko.

Savukārt visvieglāk slimnīcā ir pierakstīties uz valsts apmaksātu datortomogrāfiju, kur ir pieejamas 18 brīvas vietas. Citos gadījumos slimnīca pacientus var likt gaidīšanas rindā uz nākamo gadu.

Vienlaikus Mileiko informēja, ka pacientiem ir pieejami maksas pakalpojumi. Vidējais gaidīšanas laiks uz tiem esot 29 dienas, bet visvieglāk tikt pie ķirurgiem, infektologiem un fizioterapeitiem.

Viņa norādīja, ka tā ir izaicinoša problēma un Covid-19 bijis viens no faktoriem, kas veicinājis strauju gaidīšanas rindu pieaugumu, ņemot vērā, ka ambulatorie pakalpojumi bijuši ierobežoti.

Mileiko aicina cilvēkus ik pa laikam piezvanīt uz reģistratūru un apvaicāties par vietu pieejamību, ja gadījumā kāds cits pacients ir atteicies.

Savukārt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) uz valsts apmaksātajiem ambulatorajiem pakalpojumiem kvotu pietiek. Arī iepriekšējos gados ar to nav bijis problēmu, aģentūrai LETA pauda BKUS komunikācijas speciāliste Ilze Olšteina.

Tikmēr Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) ir iespējams pieraksts gan uz diagnostikas izmeklējumiem, gan ārstu vizītēm.

Pēc RAKUS preses sekretāres Ilgas Namnieces paustā, uz diagnostikas izmeklējumiem slimnīca ir izpildījusi valsts pasūtījumu pilnā apmērā, taču pacientiem tiek piedāvāts veikt pierakstu. Piemēram, uz populārākajiem diagnostikas izmeklējumiem - datortomogrāfiju un magnētisko rezonansi - šobrīd pieraksts jau tiek piedāvāts uz septembra sākumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu