Latvija janvārī-jūnijā starp tikai sešām ES valstīm ar jaunu vieglo auto reģistrācijas kāpumu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas
Automašīnas Foto: Shutterstock

Latvijā janvārī-jūnijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija palielinājusies par 6%, tai esot starp sešām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šī gada pirmajos sešos mēnešos fiksēts kāpums, liecina publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem janvārī-jūnijā valstī reģistrēti 8146 jauni vieglie automobiļi.

Kāpums no ES dalībvalstīm gada pirmajos sešos mēnešos vēl fiksēts Īrijā (+2,1%), Slovākijā (+3,9%), Kiprā (+5,9%), Bulgārijā (+13,3%) un Rumānijā (+23,1%). Savukārt vēl pieaugums no visām valstīm, par kurām ACEA apkopo datus, bijis Islandē (+53,4%).

Tikmēr straujākais kritums starp visām valstīm bijis Lietuvā (-25,1%), Dānijā (-23,8%) un Somijā (-23,3%). Igaunijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija samazinājusies par 14,4%.

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-jūnijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija samazinājusies par 14%, bet visās 30 ACEA aplūkotajās valstīs bija kritums 13,7% apmērā.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu