"Aizkraukles siltums" plāno izbūvēt katlus alternatīvā kurināmā izmantošanai (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lāčplēša iela Aizkrauklē
Lāčplēša iela Aizkrauklē Foto: Zane Bitere / LETA

Līdz rudenim "Aizkraukles siltums" plāno izbūvēt katlus alternatīvā kurināmā izmantošanai, aģentūrai LETA skaidroja Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums (LA, Vidzemes partija).

Šobrīd pašvaldībā siltumu nodrošina ar gāzi un šķeldu. Līdums informē, ka pirms enerģētiskās krīzes Aizkraukles pašvaldībā bija lētākais siltumtarifs Latvijā. Pašvaldībā siltumu nodrošina arī privātā katlu māja ar šķeldu.

"Pirms mēneša sākām domāt par šķeldas katlu iegādi un to piegādi līdz rudenim. Šie katli ir kā drošība, kas gāzi var kompensēt. Arī ar privātās katlumājas īpašnieku esam runājuši par jaudas palielināšanu un kurināšanu ar šķeldu," saka Līdums. Viņš pieļauj, ka ar gāzi kurināt vajadzēs tāpat.

Pašvaldības kapitālsabiedrības "Aizkraukles siltums" valdes loceklis Edgars Bricis saka, ka ir desmit katlumājas, kas izmanto dabasgāzi. "To, cik pietrūkst no privātā uzņēmēja, to kurināsim ar dabasgāzi. No desmit katlumājām deviņas aprīkosim arī ar alternatīvajiem kurināmajiem," saka Bricis. Palikšot viena pilsētas katlumāja.

Bricis cer līdz decembrim deviņas katlumājas palaist ar vietējo energoresursu palīdzību - kūdras granulām, granulām, arī šķeldu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu