Krievija vēloties sadarboties ar “Bayraktar” ražotāju (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans atklājis, ka Krievijas diktators viņam izteicis vēlmi sadarboties ar Turcijas uzņēmumu “Baykar”, kas nodarbojas arī ar bezpilota lidaparātu “Bayraktar” ražošanu, vēsta medijs “CNN Turk”.

Kā pavēstījis Erdogans, vēlmi sadarboties ar “Baykar” viņam izteikusi ne tikai Krievija, bet arī Apvienotie Arābu Emirāti.

“Baykar” izstrādātos bezpilota lidaparātus “Bayraktar TB2” ļoti veiksmīgi izmanto Ukrainas armija cīņā ar Krievijas okupantu spēkiem.

Krievijas Aizsardzības ministrija regulāri dižojas, ka krievu spēkiem izdevies iznīcināt desmitiem Ukrainas bruņoto spēku “Bayraktar”. Tomēr Krievijas propagandas ziņojumos minētais “iznīcināto” ukraiņu “Bayraktar” skaits ir vismaz 20 reizes lielāks par to, kāds realitātē ir Ukrainas armijas bruņojumā.

Pirms vairākām nedēļām izskanēja informācija, ka Krievija vēloties iegādāties bezpilota lidaparātus no Irānas. Gan Irānas, gan Krievijas puses šo informāciju noliegušas.

Tikmēr avoti ASV apgalvo, ka Krievijas amatpersonas jūlija sākumā bijušas lidlaukā pie Teherānas, kur tām demonstrēti Irānas bezpilota lidaparāti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu