Kādēļ veidojas "korķi" Lubānas ielā (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Lubānas iela varētu kļūt par kārtīgu Rīgas centra apbraucamo ceļu, ja vien neveidotos sastrēgums pie krustojuma ar Ilūkstes ielu. Šeit neliels skaits autobraucēju vēlas nogriezties pa kreisi, taču tieši viņu dēļ dažkārt veidojas milzīgs sastrēgums teju līdz Dienvidu tilta vidum.

Raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots skaidro, ka uz Lubānas ielas ir izveidota speciāla "kabatiņa" tiem, kuri vēlas veikt kreiso pagriezienu uz Ilūkstes ielu, tomēr tā ir par īsu un rezultātā Lubānas iela, kas būtībā ir plata iela, kļūst par vienas joslas ielu. Veidojas tāds kā trombs, un viss šeit iesprūst. 

"Jāņem vērā, ka sastrēgums rada neērtības visiem, ne tikai autovadītājiem – piesārņojums, zaudēts laiks un zaudēti resursi," saka Timrots, secinot, ka risinājums būtu ļoti vienkāršs. "Vajadzētu likvidēt kreiso pagriezienu uz Ilūkstes ielu. Tie, kuriem vajag doties šajā virzienā, var vienkārši mērot ceļu caur Slāvu apli. Šobrīd veidojas situācija, ka lielais vairākums cieš tādēļ, ka dažiem gribas nogriezties pa kreisi tieši šajā vietā."

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu