"Uber" otro ceturksni noslēdz ar zaudējumiem

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
"Uber" logo Ņujorkas fondu biržā
"Uber" logo Ņujorkas fondu biržā Foto: ANDREW KELLY/Reuters

ASV kopbraukšanas un pārtikas piegādes pakalpojumu kompānija "Uber" otrajā ceturksnī strādājusi ar 2,6 miljardu ASV dolāru (2,5 miljardi eiro) zaudējumiem, lai gan uzņēmuma apgrozījums audzis par 105% un aprīlī-jūnijā bija 8,1 miljards dolāru.

Ieņēmumi no kravu pārvadājumiem sasnieguši 1,8 miljardus ASV dolāru, bet straujo apgrozījuma kāpumu kompānija otrdien publiskotajā finanšu pārskatā daļēji skaidroja ar to, ka mainīta kārtība, kādā Lielbritānijā sniegti kopbraukšanas pakalpojumi tiek iekļauti grāmatvedībā.

Otrajā ceturksnī gada salīdzinājumā palielinājies gan mēneša aktīvo platformas lietotāju, gan bruto rezervāciju un veikto braucienu skaits. Tāpat pieaudzis arī kopbraukšanas pakalpojumu un pārtikas piegādes pakalpojumu sniedzēju skaits.

Zaudējumus "Uber" galvenokārt skaidroja ar to, ka ir samazinājusies vērtība ieguldījumiem nerentablajās kompānijās, piemēram, Singapūras "VTC Grab", ASV autonomas vadības automašīnu jaunuzņēmumā "Aurora" un Indijas pārtikas piegādes pakalpojumā "Zomato".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu