Pandēmijas laiks ieviesa pārmaiņas ne tikai teju vai visu ierindas biroju darbinieku, bet arī uzņēmumu vadības dzīvē. Izrādījās, ka līdz šim tik ļoti ierasto obligāto ierašanos birojos pulksten deviņos pilnīgi mierīgi var aizstāt ar attālināto darbu.

Sākumā daudzi bija nobažījušies par to, vai darbinieki visu dienu nepavadīs guļot pie televizora un biznesi neapstāsies, taču laika gaitā izrādījās, ka darbam no mājām ir vairāk plusu nekā mīnusu.

Uzņēmumiem tas nozīmēja ieekonomētus līdzekļus uz elektrību, kafiju, pat tualetes papīru un citām neatņemamām biroja ikdienas dzīves sastāvdaļām. Darbiniekiem tas gluži vienkārši dāvāja papildu miega un atpūtas stundas, kas ietaupītas uz iepriekš ceļā pavadītā laika rēķina. Jo, lai arī ir cilvēki, kas dzīvo desmit minūšu gājiena attālumā no darbavietas, lielākajai daļai nokļūšana no mājām uz biroju aizņem aptuveni stundu katrā virzienā.

Iedomājieties – divas stundas katru dienu pazaudēt tikai tāpēc, lai braukātu apkārt. Tās ir 10 stundas nedēļā un 40 mēnesī, kas sanāk jau vēl viena pilna 5x8 stundu darba nedēļa. Respektīvi – katru mēnesi ceļā uz un no darba tiek pakāsta darba nedēļa. Kaut kādas šausmas!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X