Sieviete īsā laikā nopelna 700 eiro sodu par braukšanu bez OCTA (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Gaužām nelāgā situācijā nonākusi rīdziniece Madara, kuras vadīto transportlīdzekli īsā laika sprīdī fiksējis pārvietojamais fotoradars Mārupes ielā. Šis fakts pats par sevi nebūtu nekas īpašs, jo ātrumu viņa nepārsniedza. Viņa kārtības uzraugu uzmanības lokā nonākusi, jo braukusi bez derīgas OCTA.

Kā TV3 raidījumam Bez Tabu atklāj rīdziniece, viņa vedusi bērnu pie ārsta uz regulāro apskati, kad fotoradars viņas balto Opel fiksējis pirmo reizi. 27 minūtes vēlāk viņa pa to pašu ceļu atgriezusies, un fotoradars bez OCTA braucošo auto fiksējis otrreiz.

Madara aicina policiju apžēloties, jo pārkāpums nav izdarīts apzināti. Pēc sievietes teiktā, viņa parasti paļāvusies ka apdrošinātājs atgādinās, ka tuvojas OCTA derīguma termiņa beigas, lai varētu iegādāties jaunu polisi, taču šajā reizē tā nav noticis.

Policijā tikmēr norāda, ka saskaņā ar likumu autovadītāja pienākums ir pirms katra brauciena pārliecināties, vai transportlīdzeklis ir tehniskā kārtībā. Tai skaitā jāpārliecinās, vai tam ir derīga obligātā civiltiesiskā apdrošināšana.

Tā kā Madaras auto aptuveni pusstundas laikā divas reizes pabraucis garām pārvietojamajam fotoradaram, jāuzskata, ka ir veikti divi atsevišķi braucieni un attiecīgi divi pārkāpumi. 

Vairāk skaties Bez Tabu sižetā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu