Foto Pirmais īstais "utenis" privātmājas pagalmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Juris Lisovs

Sestdien Rucavas ielā kādas privātmājas pagalmā notika pirmais kaimiņu tirdziņš. "Šampētera uteni" tieši savas mājas pagalmā saimniece Guna Kārkliņa nolēma sarīkot iedvesmojoties no pasaules pieredzes.

"Visur Eiropā šādi mājas tirdziņi ir populāri, tāpēc nolēmu, ka arī mūsu apkaimē tāds varētu tapt. Uzrunāju Šampētera apkaimes iedzīvotājus un izrādijās, ka interese ir liela," stāsta Guna Kārkliņa.

Tomēr izrādijās, ka, lai sarīkotu tirdziņu, jāpārvar pamatīgi birokrātijas šķēršļi. Turklāt Rīgas pašvaldība "tirdziņa ideju viļāja kā karstu kartupeli", kamēr beidzot tika saņemta atļauja.

Mājas saimniece saka: "Šī ir pilnīgi jauna pieredze, tāpēc tik svarīga nav tirgošanās kā eksperiments, kas no tā mums sanāks." Plānots, ka septembrī, tuvojoties apkures sezonai, kas daudzus biedē, tiks sarīkots vēl viens apkaimes "utenis". Tirdziņā piedalijās vairāk nekā desmit tirgotāji.

Par dažiem desmitiem centu te varēja nopirkt pavisam vēl jaunus apģērba gabalus. Visaktīvākās tirgotājas bija mammas, kuru bērni izauguši no dažas reizes uzvilktām drēbēm. Kas citam lieks, kādam noderēs! Tāds ir tirdziņa moto.

Sieviešu, vīriešu un bērnu apģērbi, apavi, rotas, aksesuāri, trauki, interjera priekšmeti un citas maz lietotas sadzīvē noderīgas lietas. Plašāk par to, ar kādām grūtībām nācās saskarties un kādus birokrātijas labirintus izstaigāt, rīkojot apkaimes kaimiņu kopā sanākšanu un privātu mantu tirgošanu, lasiet TVNET nākošnedēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu