Robežsargs par telefona un alkohola piegādāšanu aizturētajam sodīts ar nosacītu cietumsodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Daugavpils tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu kādam robežsargam par kukuļņemšanu, kādam aizturētam ārzemniekam piegādājot telefonu un alkoholu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Robežsargs apsūdzēts par kukuļņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Robežsarga pienākumos ietilpa apsargāt un pavadīt apsardzes uzraudzībā izmitinātos ārzemniekus un patvēruma meklētājus. Robežsargs, pildot dienesta pienākumus, iepazinās ar kādu ārzemnieku, kuram nodeva aizliegtus priekšmetus.

Pērn vasarā robežsargs no aizturētā saņēmis solījumu iedot 300 eiro un palīdzēt nelikumīgi iegūt Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, bet robežsargs par to nodeva ārzemniekiem viedtālruni "Xiaomi" ar SIM karti un sulas paku, kurā bija ieliets alkohols.

Turpinot noziedzīgās darbības, robežsargs vēl vienā gadījumā nodeva ārzemniekam sulas pakā ielietu alkoholu, vēl vienu viedtālruni "Xiaomi" un pudeli, kurā bija ieliets alkohols, par ko no ārzemnieka saņēma 200 eiro.

Tiesa robežsargam piemēroja brīvības atņemšanu uz trīs gadiem, 160 stundas sabiedrisko darbu un atņēma tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem. Brīvības atņemšanas sods gan piemērots nosacīti ar pārbaudes laiku uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem.

Kukuļdevējam tiesa piemēroja brīvības atņemšanu uz trīs mēnešiem.

Par šādiem sodiem apsūdzētie bija vienojušies ar prokurori.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu