Londona iesniegusi rakstiskus argumentus Skotijas neatkarības referenduma lietā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skotijas karogs
Skotijas karogs Foto: Pixabay

Lielbritānijas valdība ir iesniegusi savus argumentus lietā, kas varētu pavērt ceļu Skotijas parlamentam izdot likumu par vēl viena Skotijas neatkarības referenduma sarīkošanu.

Skotijas valdības un kroņa galvenā juriste Dorotija Beina jūlijā iesniedza referenduma likumprojektu Augstākajā tiesā, lai tā novērtētu, vai tas ir Skotijas parlamenta kompetencē.

Mutiskie argumenti tiesā tiks uzklausīti oktobrī, bet Skotijas ģenerāladvokāts ierosināja lietu pret likumprojektu, apgalvojot, ka tas nav Skotijas parlamenta kompetencē.

Lielbritānijas valdība ir lūgusi tiesas atļauju publicēt tiesas dokumentus.

"Cilvēki visā Skotijā vēlas, lai abas viņu valdības sadarbotos jautājumos, kas viņiem un viņu ģimenēm ir svarīgi, nevis runātu par vēl vienu neatkarības referendumu," norādījusi Lielbritānijas valdības preses pārstāve.

"Mēs šodien esam iesnieguši savu rakstisko viedokli Augstākajā tiesā saskaņā ar tās grafiku," viņa pavēstīja.

Lielbritānijas valdība tiesai norādījusi, ka tās skatījumā Skotijas parlamenta kompetencē nav pieņemt likumprojektu par neatkarības referendumu.

Skotijas valdība pagājušajā mēnesī savā iesniegumā tiesā pauda nostāju, ka iecerētais referendums būšot tikai konsultatīvs un ka tā uzdevums esot vienīgi noskaidrot skotu tautas viedokli.

Arī Skotu Nacionālā partija (SNP) ir mēģinājusi iesaistīties šajā lietā, apgalvojot, ka tai kā publiskai organizācijai ir pamatotas tiesības paust savus argumentus tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu