Slovākijai atjaunota Krievijas naftas piegāde (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Naftas tankeri
Naftas tankeri Foto: TATIANA MEEL

Slovākija atkal saņem Krievijas naftu tranzītā caur Ukrainu pa cauruļvadu "Družba", kas pagājušajā nedēļā tika pārtraukta, jo Krievijas naftas kompānija "Transņeftj" sankciju dēļ nevarēja samaksāt Ukrainai par tranzītu.

"Slovākijā atkal tiek saņemta jēlnafta pa cauruļvadu "Družba"," ziņu aģentūrai AFP sacīja Slovākijas naftas kompānijas "Slovnaft" pārstāvis Antons Molnars.

Viņš piebilda, ka naftas piegāde pa cauruļvadu "Družba" Ungārijai tiks atjaunota ceturtdien.

Krievijas naftas uzņēmums "Transņeftj" otrdien pavēstīja, ka Krievijas naftas piegādes trīs Eiropas valstīm caur Ukrainu tikušas apturētas 4.augustā, jo sankciju dēļ nav iespējams apstrādāt maksājumus par tranzītu.

Savukārt "Slovnaft" trešdien pavēstīja, ka piegādes tiks atjaunotas, jo Ukraina un Krievija šajā jautājumā vienojušās par kompromisu. Vienošanās paredz, ka Ukrainai par naftas tranzītu pagaidām maksās Ungārijas naftas pārstrādes uzņēmums MOL un tā Slovākijas struktūrvienība "Slovnaft".

Naftas piegāde Čehijai pa cauruļvadu "Družba" vēl nav atsākta, trešdien paziņoja uzņēmums "Mero", kas ir "Družba" Čehijas posma īpašnieks un operators.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu