Aptauja: Vairums vāciešu atbalsta obligātu masku nēsāšanu sabiedriskajā transportā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Valdībai apspriežot likumprojektu par pasākumiem Covid-19 ierobežošanai rudenī un ziemā, vairums vāciešu pauduši atbalstu obligātai aizsargmasku nēsāšanai sabiedriskajā transportā, liecina sestdien publicētie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju, kuru pēc aģentūras DPA pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "YouGov", masku nēsāšanu sabiedriskajā transportā atbalsta 63% respondentu.

58% aptaujāto pauduši atbalstu obligātai masku valkāšanai tālsatiksmes vilcienos un avioreisos, kamēr pilnībā masku nēsāšanu noraidījuši 24% vāciešu.

Tajā pašā laikā masku nēsāšanu sabiedriskajās vietās, piemēram, veikalos atbalsta mazāks skaits respondentu - tikai 46%.

Savukārt atbalsts obligātai masku nēsāšanai skolās ir vēl zemāks - 29%.

Aptaujā noskaidrots, ka atbalsts maksu valkāšanai lielā mērā ir atkarīgs no respondentu politiskajām simpātijām.

Vislielākais atbalsts masku nēsāšanai ir starp zaļo vēlētājiem, kamēr viszemākais - starp tiem, kas pēdējās Bundestāga vēlēšanās balsoja par eiroskeptiķu partiju "Alternatīva Vācijai" (AfD).

No AfD vēlētājiem 51% izteicies, ka vispār iestājas pret obligātu masku nēsāšanu.

Pagājušajā nedēļā veselības ministrs Karls Lauterbahs un tieslietu ministrs Marko Bušmans iepazīstināja ar iecerētajiem pasākumiem pandēmijas ierobežošanai, kas varētu stāties spēkā rudenī.

Cita starpā projekts paredz, ka tālsatiksmes vilcienos un lidmašīnās, kā arī slimnīcās un aprūpes namos visā valstī būs obligāti jānēsā maskas.

Tikmēr par masku nēsāšanu citās sabiedriskajās vietā varēs lemt federālo zemju valdības.

Likumprojektam vēl nepieciešams valdības un parlamenta apstiprinājums.

Veicot aptauju, laikā no 5. līdz 10.augustam intervēti 2039 respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu