Ginekologi: vagīnas tvaicēšana vai detoksikācija ir bīstama!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Ārsti ir izteikuši brīdinājumus par potenciālo kaitējumu, ko ķermenim var nodarīt vagīnas tvaicēšana, pēc tam, kad parādījās ziņas par kādu sievieti Kanādā, kura šādā veidā guva apdegumus, vēsta raidorganizācija BBC.

Kanādas medicīnas žurnālā "Journal of Obstetrics and Gynaecology Canada" publicēta kādas 62 gadus vecas sievietes gadījuma analīze. Viņa cietusi no iegurņa orgānu prolapsa un cerējusi, ka tvaicēšanas procedūra palīdzēs izvairīties no operācijas.

Metodi sievietei bija ieteikusi kāda ķīniete.

Procedūras laikā viņa divas dienas pēc kārtas 20 minūtes pavadīja, sēžot virs verdoša ūdens. Tā rezultātā viņai izveidojās otrās pakāpes apdegumi.

Vagīnas tvaicēšana, kas iekļauj sēdēšanu virs karsta ūdens un zālīšu maisījuma, pēdējos gadus kļuvusi arvien populārāka. Pirmās ziņas par to parādījās 2010. gadā, un lielāku ievērību tā ieguva, kad tvaicēšanu ieteica Gvinetas Paltrovas zīmols "Goop".

Spa centri, kur nereti iespējamas šādas un līdzīgas procedūras, nereti to reklamē kā tradicionālu Āzijas un Āfrikas metodi, kas palīdz veikt vagīnas "detoksikāciju".

Eksperti toties brīdina, ka tvaicēšana var būt bīstama un nav pamata uzskatīt, ka sniegtu jebkādu labumu organismam.

Doktore Vanesa Makeja, piemēram, norāda - uzskats, ka vagīnai nepieciešami speciāli higiēnas procesi, ir mīts. Viņa arī iesaka lietot parastas, nearomatizētas ziepes tikai ārējiem dzimumorgāniem.

"Vagīnā ir labas baktērijas, kas to aizsargā," sacīja ārste. "Vagīnas tvaicēšana var ietekmēt šo veselīgo baktēriju līdzsvaru un pH līmeni un izraisīt niezi, infekcijas, tūsku. Tā var arī apdedzināt jutīgo ādu."

Ārsti norāda, ka netradicionālas terapijas metodes izplatās caur internetu un sarunām, tādēļ ārstiem ir par tām jāzina, lai palīdzētu pacientiem pieņemt informētus lēmumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu