Savā laikā lietu kārtība Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) bija citāda, nekā tā ir pēdējos gados, pat ilgākā laika posmā. Runa ir par daudzus miljonus pelnošiem spēlētājiem, kuri uzstāj uz saviem noteikumiem un nebaidās izvirzīt ultimātus. Kā tas ir Bruklinas "Nets" dumpinieka Kevina Duranta gadījumā.

Nenoliedzami basketbola superzvaigznes ir privileģētā statusā. Tādā organizācijā kā NBA bizness stāv pāri visam. Pēdējos gados multimiljonāri (basketbolisti) kļuvuši sevišķi izvēlīgi, un gribētos pat lietot vārdu bezkaunīgi. Izvirza prasības, kas liek ieplest acis. Tomēr visam ir savas robežas.

Dumpinieka statusā nonācis no darba devēja puses sezonā ar 43 miljoniem ASV dolāru atalgotais Kevins Durants. Viņš nebaidījās "Nets" īpašniekam Džozefam Cai izvirzīt ultimātu - "es vai viņi", ar to domājot galveno treneri Stīvu Nešu un ģenerālmenedžeri Šonu Marku. Ultimāta iemesls - neticība Bruklinas uzņemtajam kursam.

Cai reaģēja adekvāti, paužot atbalstu vienības treneru korpusam un kluba vadībai. "Pieņemsim tādus lēmumus, kas ir vislabākie priekš Bruklinas "Nets"," viņš rakstīja tviterī. Un pareizi darīja. Lai arī Durants ir viens no pēdējās desmitgades pasaulē labākajiem basketbolistiem, auklēties un izpildīt komandas spēlētāja iegribas būtu kā baltā karoga izkāršana, spļāviens sejā vienības speciālistiem, kuri būvējuši komandu ar ticību panākumiem, tajā skaitā rēķinoties ar Durantu. Turklāt kā ar līderi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp