Polijas premjers: Francija un Vācija vada ES kā oligarhija (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis otrdien paziņoja, ka Francija un Vācija vada Eiropas Savienību (ES) kā "de facto oligarhija", ignorējot tādas valstis kā Polija, kas jau sen brīdināja par Krievijas ekspansiju.

"Daudzi Eiropas līderi ļāvās sevi savaldzināt Vladimiram Putinam. Tagad viņi ir šokā," rakstā Francijas avīzē "Le Monde" norāda Moraveckis. "Mums nevajadzētu būt pārsteigtiem par Krievijas imperiālisma atgriešanos."

"Eiropa atrodas savā pašreizējā situācijā nevis tāpēc, ka tā ir nepietiekami integrēta, bet gan tāpēc, ka tā atteicās dzirdēt patiesību," pavēstīja Moraveckis. "Balsi, ko varēja dzirdēt no Polijas vairākus gadus."

Moraveckis norādīja, ka ES nav ņēmusi vērā viņa valsts brīdinājumus par Krieviju, kas atklāj "lielāku problēmu" blokā.

"Uz papīra visas dalībvalstis ir vienlīdzīgas. Taču politiskā realitāte rāda, ka dominē vāciešu un franču balsis. Mums ir darīšana ar formālu demokrātiju, bet de facto oligarhiju, kur vara ir tiem, kuri ir spēcīgākie," paziņoja Moraveckis.

Moraveckis iepriekš bija kritizējis ES dalībvalstis, kuras piekrita importēt lielu daudzumu Krievijas gāzes un tagad cīnās, lai izveidotu enerģijas rezerves nākamajai ziemai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu