Krāslavas mērs izvairīgs jautājumā par Tereškovas ielas pārdēvēšanu (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krāslavas mērs Gunārs Upenieks (LZS) izvairās no jautājumiem par Tereškovas ielas Krāslavā pārdēvēšanu.

Biedrība "Publiskās atmiņas centrs", kurā apvienojusies daļa bijušo Valsts drošības komitejas dokumentu izpētes komisijas pētnieku, aicināja Krāslavas novada pašvaldību pārdēvēt ielu, kas nosaukta Krievijas Valsts domes deputātes un Ārlietu komisijas vicepriekšsēdētājas, Ārlietu ministrijas kolēģijas locekles, valdošās partijas "Vienotā Krievija" Augstākās padomes locekles, Krievijas prezidenta Vladimira Putina sevišķās uzticības personas un Krievijas bruņoto spēku ģenerālmajores Valentīnas Tereškovas vārdā.

Uz jautājumiem par iespējamo ielas pārsaukšanu un citiem jautājumiem ne Krāslavas novada pašvaldība, ne novada mērs Upenieks atbildi nesniedza.

Kā ziņots, "Publiskās atmiņas centrs" kopumā Latvijā identificējis vairāk nekā 90 ielas, kuru padomju "varoņus" slavinošie nosaukumi būtu maināmi, un vēl par 50 ielām varētu diskutēt, uzskata biedrība.

Jautājums par nepieciešamību mainīt padomju laikā ielām dotos nosaukumus, kas cildina padomju ideoloģijai atbilstošus personāžus, aktualizējās pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu