Video RFS treneris Morozs: Viss varēja beigties daudz sliktāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola treneris Viktors Morozs
Futbola treneris Viktors Morozs Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

Latvijas čempionvienības RFS UEFA Konferences līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas pirmā spēle, kurā rīdzinieki atspēlēja divu vārtu deficītu, varēja noslēgties daudz neveiksmīgāk un par labu pretiniekiem, pēc neizšķirta māca preses konferencē teica RFS galvenais treneris Viktors Morozs.

RFS savā laukumā ar rezultātu 2:2 (0:1) kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu pret Ziemeļīrijas meistarsacīkšu uzvarētāju "Linfield".

"Iepriecināja skatītāju atbalsts, domāju, ka viņiem patika mačs. Runājot par spēli kopumā, viss varēja beigties daudz sliktāk, tāpēc varam būt priecīgi par rezultātu. Ne līdz galam izdevās momentu realizācija pirmajā puslaikā, un otrais puslaiks līdz maiņām nebija tāds, kādu mēs to gribējām. Pēdējās minūtes atkal parādīja, ka komandai ir raksturs, realizējām iespējas, un viss izšķirsies otrajā spēle," aizvadīto maču raksturoja Morozs.

Līdzīgi kā iepriekšējās kārtas pirmajā mačā pret Maltas čempioni Paolas "Hibernians", arī spēlē pret "Linfield" vadībā vispirms izvirzījās pretinieki.

"Ir paralēles, bet jau pieradām pie šādiem scenārijiem. Varbūt atkārtošos, bet nebija tā, ka pilnībā izpildījām to, par ko tika runāts pirms spēles. Eirokausos galvenais ir rezultāts, kurš šoreiz varēja būt sliktāks. Spēlējot izbraukumā, mums jāpiestrādā pie realizācijas," teica treneris.

Pirmajā puslaikā galvenā problēma bija nerealizētās iespējas, starp kurām bija arī nerealizēts soda sitiens.

"Bija epizodes, kurās viss izskatījās labi un pildījām plānu, bet bija arī tādas, kurās nebiju apmierināts, jo strādājām citādāk. Tā ir kāda iekšējā problēma. Nebijām koncentrējušies pirmajos pretinieku vārtos, otrie vārti bija pretuzbrukums," norādīja treneris.

Tomēr rīdziniekiem izdevās mainīt spēles gaitu, kad 85.minūtē tika samazināts deficīts, bet kompensācijas laika izskaņā izdevās panākt neizšķirtu.

"Nepadevāmies, un fiziski izskatījāmies nedaudz labāk. Maiņas atsvaidzināja spēli. Arī pretinieks, iespējams, gribēja aizsargāt esošo rezultātu, bet puiši ir malači," stāstīja Morozs. "Jau iesitot vienus vārtus varējām uzelpot, bet otrie bija vēl svarīgāki."

Galvenais treneris uzsvēra, ka viena no RFS problēmām ir lēna aizsargu saspēlēšanās savā starpā uzbrukuma ievadā, kas dod vairāk iespējas pretiniekiem."Ja bumbu kustinām ne tik ātri, kā vajadzētu, tad pretiniekam ir daudz vairāk iespēju pārkārtoties. Arī pārtraukumā par to runājām," piebilda Morozs.

Atbildes spēle paredzēta nedēļu vēlāk, un uzvarētāja divu maču summā iekļūs UEFA Konferences līgas grupu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu