Ceturtdien slimnīcās nogādāti 13 cilvēki ar nopietnām pārkaršanas pazīmēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi ārstniecības iestādēs nogādājuši 13 cilvēkus ar nopietnām pārkaršanas pazīmēm, informēja NMPD galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola.

Nedēļas sākumā cietušo vidū lielākoties bija pieaugušie ar nopietnām pārkaršanas pazīmēm, bet pēdējās divās dienās palielinājies izsaukumu skaits pie bērniem.

Vakar mediķi slimnīcā nogādāja kopskaitā piecus bērnus. Situācijas saistītas ar ilgāku uzturēšanos karstumā ārā vai pat saulainā vietā bez galvassegas un papildus nebija pietiekami uzņēmuši šķidrumu. Vienā situācijā pārkaršanas pazīmes parādījās trīs gadus vecam bērnam pēc ilgākas braukšanas uzkarsušā automašīnā.

NMPD atgādina, ka pārkaršana var būt arī pēc uzturēšanās sakarsušās, nevēdinātās telpās, tostarp arī sakarsušā transportā. Vakar šādas situācijas esot bijušas vairāk nekā citās karstajās dienās, no kurām divās situācijās nopietnas pārkaršanas pazīmes pēc uzturēšanās karstās iekštelpās, bet piecās situācijās pēc braukšanas karstā transportā - gan sabiedriskajā, gan privātajos auto, kuros nav gaisa kondicionētājs.

NMPD aicina nedēļas nogalē rūpīgi plānot garu atpūtas izbraucienu nepieciešamību transportā, īpaši, ja tie paredzēti kopā ar bērniem un transportlīdzeklī nav gaisa kondicionētāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu