Baltais nams: Zelenskim būtu jāpiedalās G20 samitā, ja to apmeklēs Putins (4)

LETA/BLOOMBERG
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Baltais nams paziņojis, ka Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim būtu jāpiedalās novembrī gaidāmajā G20 samitā Bali, ja to apmeklēs Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Indonēzijas prezidents Džoko Vidodo ceturtdien pavēstīja, ka G20 samitu Bali personīgi apmeklēs gan Putins, gan viņa Ķīnas kolēģis Sji Dzjiņpins.

"Kā prezidents Baidens ir publiski teicis, viņš nedomā, ka prezidentam Putinam vajadzētu apmeklēt G20, jo viņš karo pret Ukrainu," teikts Baltā nama Nacionālās drošības padomes paziņojumā. Bet, ja Putins to apmeklēs, ASV uzskata, ka arī Zelenskim vajadzētu piedalīties.

Zelenskis varētu "piedalīties" samitā virtuāli, nevis ierasties personīgi. Tā tas notika jūlijā, kad Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba uzrunāja G20 ārlietu ministru sanāksmi attālināti.

Martā Baidens pavēstīja, ka Krieviju vajag izslēgt no G20 par iebrukumu Ukrainā, taču atzina, ka citi grupas dalībnieki, tostarp Indonēzija, varētu tam nepiekrist. Baltā nama amatpersonas paziņojušas, ka privāti izteikušas Indonēzijai savu vēlmi, lai Krievija nepiedalītos pasākumā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu