Latvijā no Krievijas mēģina ievest sankcijām pakļautas preces – 48 paletes ar vijoles formas stikla pudelēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
VID 16. augustā konstatē sankcijām pakļauto preču pārkāpumu - 48 paletes ar vijoles formas stikla pudelēm
VID 16. augustā konstatē sankcijām pakļauto preču pārkāpumu - 48 paletes ar vijoles formas stikla pudelēm Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki aizvadītajā nedēļā konstatējuši mēģinājumu ar nepareizu preces kodu deklarēt un no Krievijas ievest 48 paletes ar vijoles formas stikla pudelēm, portālu TVNET informēja VID pārstāvji.

VID precizēja, ka sankciju apiešanas mēģinājums konstatēts 16. augustā, veicot kravas skenēšanas attēlu analīzi. Lietas materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu sākšanu.

Kā atgādina VID, sankcijām pakļauto preču sarakstā iekļautas 37 preču grupas, kuras liegts ievest no Krievijas, tostarp visa koksne un tās izstrādājumi, nedenaturēts etilspirts, stiprais alkohols, kālija hlorīds, mēslošanas līdzekļi, stikla izstrādājumi, jaunas riepas, dzinēji, dažādi kuģi, lietotas mēbeles, naftas produkti, ogles, zelts un izstrādājumi no tā un citas preces.

Kopš šā gada 28.marta, kad tika sākts apkopot datus attiecībā uz sankciju risku novēršanu, līdz jūlija beigām Latvijā noraidītas 2073 kravas un reģistrēti 1238 iespējami sankciju pārkāpumi.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde ir uzsākusi 26 kriminālprocesus par Starptautisko organizāciju un Latvijas Republikas noteikto sankciju pārkāpumiem, pamatojoties uz Krimināllikuma 84.pantu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu