Ludzā otrdien notiks valdības izbraukuma sēde

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru kabineta sēde 2022. gada jūnijā
Ministru kabineta sēde 2022. gada jūnijā Foto: Valsts kanceleja

Otrdien, 23. augustā, Ludzā notiks Ministru kabineta izbraukuma sēde, lai gan diskutētu par Latgales reģionam aktuālajiem jautājumiem, gan lemtu par kārtējā sēdē izskatāmiem tiesību aktu projektiem, informēja Valsts kancelejas pārstāvji.

Valdība šādu sēdi nolēmusi rīkot, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, kad Latvijas kaimiņvalstis Krievija un Baltkrievija īsteno agresīvu politiku un turpina karu Ukrainu. Ar sēdi paredzēts uzrunāt reģiona šā brīža aktuālos jautājumus, turpmāko reģiona attīstību un pierobežas pašvaldību gatavību dažāda veida nākotnes izaicinājumiem.

Sēdes darba kārtībā iekļauti vairāki ziņojumi par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības īstenoto uzdevumu un plānu ietekmi uz Latgales reģionu investīciju piesaistes, reformu īstenošanas un attīstības jomās.

Tostarp šodien tiks izskatīts ziņojums par aizsardzības nozares aktualitātēm Latgales reģionā, par noteikto uzdevumu izpildi un plānoto apņemšanos īstenošanu iekšlietu nozarē un to ietekmi uz Latgales reģionu, par Ekonomikas, Finanšu un Izglītības un zinātnes ministrijas kompetencē esošo uzdevumu izpildi un ietekmi uz Latgales reģionu, par noteikto uzdevumu izpildi kultūras, saliedētas sabiedrības un mediju nozarē, kā arī par Satiksmes ministrijai noteikto uzdevumu izpildi un to ietekmi uz Latgales reģionu, ietverot informāciju par reformu īstenošanu, investīciju piesaisti, kā arī politikas un darbības rezultātu novērtējumu Latgales reģionā.

Vienlaikus sēdes darba kārtībā arī iekļauti ziņojumi par Valdības deklarācijas un rīcības plāna izpildi un tieslietu nozares aktualitātēm Latgales reģionā, par Veselības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Zemkopības ministrijas kompetencē esošo uzdevumu izpildi un to ietekmi uz Latgales reģionu.

Valdības sēdē klātienē Ludzā piedalīsies premjerministrs, nozaru ministri, Ludzas novada domes priekšsēdētājs un Latgales plānošanas reģiona padomes priekšsēdētājs, aicināti arī Latgales novadu vadītāji.

Savukārt attālināti sēdei pieslēgsies ministriju valsts sekretāri, nozaru eksperti, valdības sociālo partneru pārstāvji. Attālinātam sēdes apmeklējumam aicināti pieslēgties arī Latgales novada pašvaldību deputāti.

Valdības izbraukuma sēdes sākums paredzēs pulksten 11. Sēdei tiks nodrošināta tiešraide Ministru kabineta mājaslapā.

Iepriekšējā valdības izbraukuma sēde norisinājās 2019.gada 12.novembrī Alūksnē,savukārt Covid-19 pandēmijas laikā šādas sēdes netika rīkotas.

Pirms tam 2017.gada 16.maijā izbraukuma sēde organizēta Daugavpilī, 2016.gada 16.novembrī - Liepājā. Šādas sēdes rīkotas arī vēl senāk citās Latvijas pilsētās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu