Latvijas–Baltkrievijas robežā jaunnedēļ sāksies darbs pie 57 kilometru gara žoga būvniecības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas–Baltkrievijas robežas apkārtnē ir atmežota teritorija 57 kilometru garumā, šai posmā jaunnedēļ tiks sākta žoga būvniecība, tā valdības izbraukuma sēdē Ludzā otrdien, 23. augustā, pavēstīja iekšlietu ministrs Kristaps Eklons.

Kā atgādināja ministrs, situācija uz Latvijas–Baltkrievijas robežas ir ļoti sarežģīta - šeit izbūve nav tik viegla kā kaimiņvalstīs.

“Gan Lietuvā, gan Polijā žoga izbūve tika veikta klajā laukā vai vietās, kur bija pamats žoga būvniecībai, savukārt situācija uz Latvijas–Baltkrievijas robežas ir ļoti sarežģīta, jo zeme ir pārmitrināta, daudzviet platību klāj meži un purvi, tāpēc mums, atšķirībā no Lietuvas vai Polijas, bija jāveic pamatīgi sagatavošanās darbi pirms žoga izbūves. Darbi rit uz priekšu aktīvi un pēc plāna – veikta atmežošana aptuveni 70% no visas teritorijas, notiek celmu laušana, zemes planēšana, grāvju rakšana, caurteku, ierakumu un uzbērumu izbūve u.tml. Tāpat tiek izbūvēti stabiņi, lai drīzumā varētu likt žoga paneļus,” norāda Eklons.

Noslēgto būvdarbu līgumu ietvaros uz Latvijas–Baltkrievijas robežas tiek projektēta infrastruktūra 147,8 kilometru garumā, no kuras kopumā jāatmežo aptuveni 82 kilometru.

Kā atgādināja ministrs - visā šajā apjomā ir plānots žogs. Šobrīd ir uzbūvēti četri tilti pār upi “Asūnīca”, “Rosica” un “Sarjanka”. Tāpat plānots izbūvēt sešus torņus, patruļceļus, laipas un citu nepieciešamo infrastruktūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu