Latvijas augstākās amatpersonas sveic Ukrainu Neatkarības dienā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Latvijas valsts augstākās amatpersonas apsveikumos Ukrainai Neatkarības dienā pauž pārliecību par tās uzvaru Krievijas sāktajā karā.

Valsts prezidents Egils Levits publicējis videosveicienu ukraiņu valodā, kurā viņš apsveic Ukrainas tautu un Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski Ukrainas Neatkarības dienā. Levits uzsver, ka šogad tā ir vēl jo īpašāka diena, jo Ukrainas iedzīvotāji turpina cīnīties par savu valstiskumu, brīvību, demokrātiju un labklājību.

Levits apliecina, ka Ukraina var paļauties uz Latvijas arī turpmāku atbalstu visās jomās. Krievijas imperiālistiskās ambīcijas un īstenotais terors obligāti ir jāaptur vienreiz par visām reizē, savā sveicienā Ukrainai akcentē Latvijas prezidents. "Slava Ukrainai! Varoņiem slava," ar šiem vārdiem sveicienu noslēdz Levits.

Latvijas prezidents šodien arī piedalījās Ukrainas Neatkarības dienas pasākumā Ukrainas vēstniecībā Latvijā.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) sveica Ukrainu Neatkarības atjaunošanas dienā. "Slava varonīgajai ukraiņu tautai," sveicienā pauž Mūrniece.

Līdzīgi Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) apsveicis Ukrainu un tās iedzīvotājus Neatkarības dienā. "Ukrainas iedzīvotāji izrāda izcilu drosmi cīņā par savu valsti un brīvās un demokrātiskās pasaules vērtībām. Mūsu pienākums ir palīdzēt," akcentē premjers.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) uzsver, ka Latvija pilnībā atbalsta Ukrainas cīņu par brīvību un teritoriālo integritāti pret Krievijas agresiju, un pauž pārliecību, ka Ukraina uzvarēs.

"Vēl nav mirusi Ukrainas slava un brīve, vēl mums, jaunie brāļi, uzsmaidīs veiksme. Izplēnēs mūsu naidnieki kā rasa saulē, saimniekosim arī mēs, brāļi, savā zemē," Ukrainas himnas vārdus sveicienā citē Rinkēvičs.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K) savā apsveikumā uzsver, ka šodien Rietumi kopā ar ukraiņiem atzīmē ne tikai Ukrainas Neatkarības dienu, bet arī Eiropas un pasaules demokrātijas dienu.

"Valsts ir patiesi neatkarīga, kad tauta ir gatava cīnīties par savu tēviju. Ukraiņi to apliecina katru dienu," akcentē Bordāns.

Kā ziņots, Ukraina pret Krievijas iebrucējiem cīnīsies līdz galam, nepiekāpsies un nepieņems kompromisus, trešdien Ukrainas Neatkarības dienā paziņojis prezidents Zelenskis.

"Mums nerūp, kāda jums ir armija, mums rūp tikai mūsu zeme. Mēs par to cīnīsimies līdz galam," videouzrunā trešdien, kad aprit arī pusgads kopš Krievijas pilna mēroga kara sākuma, sacīja Zelenskis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu