Borels: Krievija par raķešu teroru tiks saukta pie atbildības (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dmytro Smolienko/Ukrinfor/SIPA

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien nosodīja Krievijas raķešu triecienu dzelzceļa stacijai Dnipropetrovskas apgabalā, kurā tika nogalināti 25 cilvēki, brīdinot, ka tie, kas ir "atbildīgi par Krievijas raķešu teroru, tiks saukti pie atbildības".

"ES stingri nosoda kārtējo briesmīgo Krievijas uzbrukumu civilistiem," apliecināja ES augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.

ES augstākais diplomāts nekonkretizēja, kā Brisele grasās saukt Maskavu pie atbildības, tomēr jau jaunnedēļ viņš Prāgā tiksies ar ES ārlietu un aizsardzības ministriem, lai runātu par šo krīzi.

Borels atzina, ka saglabāt ES vienotību Krievijai noteikto sankciju pastiprināšanas virzienā būs grūti, Eiropas uzņēmumiem un iedzīvotājiem nonākot pieaugošu energoresursu cenu situācijā un pastāvot recesijas draudiem.

Prāgā Borels ierosinās ES nodrošināt Ukrainas karaspēka apmācības.

ES dalībvalstis, kas robežojas ar Krieviju, arī ierosinās pārtraukt tūrisma vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem.

Vācija un dažas citas ES valstis pret šo priekšlikumu izturas atturīgi, paužot bažas, ka tādējādi Krieviju grūtāk būs pamest arī režīma oponentiem.

Krievijas raķešu triecienā Čaplines dzelzceļa stacijai Dnipropetrovskas apgabalā trešdien 25 cilvēki tika nogalināti un 31 ievainots, ceturtdien pavēstīja Ukrainas varasiestādes.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu