VIDEO ⟩ Saulkrastos neērtas stāvvietas būvniecībai iztērē apjomīgu finansējumu (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: J.AMPHON/Shutterstock

Saulkrastos šaurais stāvlaukums autovadītājiem, izvairoties no iespējamās sadursmes, liek uzbraukt uz trotuāra, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Lielākais projekta finansētājs ir Lauku atbalsta dienests, kas piešķīris Eiropas fondu finansējumu 350 tūkstošu eiro apmērā. 

Šaurā stāvlaukuma dēļ apdraudēta arī gājēju, kuri pārvietojas pa trotuāru, drošība.

Igaunijas pilsoņi, kas ieradušies pilsētā, brauc pa trotuāru un atzīst, ka Igaunijā tik šauras stāvvietas nebūvē. Oskars ar automašīnu braucis arī pa šaurajām ieliņām Lielbritānijā, tādēļ manevrēšana Saulkrastu stāvlaukumā nesagādā lielas grūtības.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis skaidro: "Nu, ir šauri, jāatzīst, ka ir šauri. Mēs redzam, ka ir šauras.

Bija diskusijas par gumijas atdurēm, atsevišķas mašīnas tām pārbrauc pāri, atsevišķas mašīnas ir cieši klāt gājēju ietvēm, tad pabraukt garām ir grūtāk. Piecus gadus pēc uzbūvēšanas šeit nekādas pārbūves veikt nevaram."

Novada priekšsēdētājs saka, ka projektu saņēmis mantojumā un pats to būtu īstenojis citādāk. Vietvara šobrīd apspriež iespēju ieviest maksu par jaunizbūvēto stāvlaukumu izmantošanu.

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu