Sestdien ugunsgrēka dēļ no ēkas Andrejostā evakuēti 600 cilvēki (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsēji glābēji.
Ugunsdzēsēji glābēji. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sestdienas vakarā ugunsgrēka dēļ no ēkas Andrejostas ielā, Rīgā evakuēti 600 cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukums saņemts plkst.22.22. VUGD konstatēja, ka notikuma vietā vienstāva sabiedriskajā ēkā metāla dūmvadā ar atklātu liesmu dega sodrēji trīs kvadrātmetru (m2) platībā.

Ugunsdzēsēji izmantojot termokameru, pārbaudīja ēkas jumta konstrukcijas un plkst.23.14 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Kluba "Aqua Luna" pārstāvji apstiprināja, ka ugunsgrēks noticis klubā, un paskaidroja, ka ugunsgrēks ātri tika novērsts, bet plašākus komentārus sniegt atteicās.

Tāpat vakar plkst.17.01 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur dega meža zemsedze un kūdra 5000 m2 platībā. Ugunsdzēsēji ugunsgrēku dzēsa līdz pat tumsas atnākšanai, kad izdevās to ierobežot. Plkst.21.17 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Šorīt Valsts meža dienesta darbinieki veiks pārbaudi notikuma vietā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 62 izsaukumus - 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā uz pieciem meža ugunsgrēkiem, 28 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Valsts mežu dienests informē, ka sestdien Latvijā dzēsti kopumā seši meža ugunsgrēki 0,95 hektāru platībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu